64-годишният директор на БДЖ „Товарни превози“ стана доктор в УНСС

четвъртък, 02 март 2023 8:49

Пламен Пешаров защити успешно дисертационен труд „Насоки за повишаване ефективността на комбинираните товарни превози с участието на железопътен транспорт“. Така той се превърна в най-възрастния докторант в България. Пламен Пешаров е бивш управител на БДЖ „Пътнически превози“ ЕООД и директор на БДЖ „Товарни превози“ ЕООД София-ПТП (Поделение Товарни превози).

Той е докторант в катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ с научен ръководител доц. д-р Борислав Арнаудов.

По време на защитата
 Пламен Пешаров

За тема на своя научен труд Пламен Пешаров избира неговото изследване да е в пряка корелация с работата на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), поради факта, че новите програмни проекти са свързани с комбинираните превози.

Катедра Икономика на транспорта и енергетиката
Велик Занчев, бивш зам.-министър на транспорта и съобщенията

Бившият заместник-министър на транспорта Велик Занчев също присъстваше на защитата и даде положителна оценка на темата на дисертационния труд с обещание за съдействие и реализация относно практико-приложните моменти от изследването на Пламен Пешаров.

Към настоящия момент г-н Пешаров е главен експерт към отдел „Мониторинг“ при дирекция „Стратегическо развитие и инвестиционни проекти“ в Държавно предприятие НК Железопътна инфраструктура", което още повече подчертава значението на практическата насоченост на неговото изследване, поради факта, че предприятието е основен бенефициент по проекти за комбинирани превози с участието на железопътен транспорт в контекста на Зеления преход (Green Аeal).

„За мен беше удоволствие и привилегия да работя с докторант Пешаров. Много отговорен, изпълнителен и лоялен човек. Темата на дисертационния му труд съвпада с моите научни интереси, което допринесе за добрата ни екипна работа и срочното завършване на докторантурата му - за 2 години. Пожелавам му успешно внедряване на практико-приложните приноси от научното изследване в новото му поприще като експерт в НК Железопътна инфраструктура", коментира научният ръководител доц. д-р Борислав Арнаудов.

Галерия снимки от 64-годишният директор на БДЖ „Товарни превози“ стана доктор в УНСС ...