Университетът подписа меморандум за сътрудничество със Селскостопанската академия

понеделник, 20 февруари 2023 15:16

Повишаване ефективността на практическото обучение и споделяне на образователни и информационни ресурси е основният фокус на меморандума подписан между ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и проф. д.н. инж. Мартин Банов, председател на Селскостопанската академия.

Проф. д-р Димитър Димитров и проф. дн инж. Мартин Банов
(
от дясно на ляво)

С подписването на меморандума страните заявяват своята готовност за обединени усилия за повишаване на нивото на образованието и научните изследвания в двете институции.

„Виждам сътрудничеството със Селскостопанската академия освен в образователната дейност, но и в съвместното развиване на научно-изследователската дейност. УНСС има 8 факултета, 36 катедри, 4 института и 30 научно изследователски центъра, като Центърът за изследователски и образователни проекти е изключително подходящ за ползотворна комуникация с Вашите образователни центрове“, каза проф. д-р Димитър Димитров.

Проф. д.н. инж. Мартин Банов допълни, че към Стопанска академия има 25 института и споразумението за сътрудничество може да послужи за стимул за разработване на общи проекти и научни изследвания. „Възможно е и да насърчим Ваши студенти да станат аспиранти при нас“, каза председателят на Селскостопанската академия.

На срещата присъства проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики в УНСС (от дясно), и проф. д-р Виолета Божанова, зам.-председател на Стопанска академия, които начертаха областите, в които може да се разгърне сътрудничеството.

В Меморандума е записано, че УНСС и Селскостопанската академия ще си сътрудничат за повишаване ефективността на практическото обучение и споделяне на образователни и информационни ресурси, ще си партнират и в области от взаимен интерес като усъвършенстване на университетските системи за качество, при организация на събития с регионално, национално и международно значение и други дейности и инициативи, насочени към просперитета на институциите и прилежащите им региони.

Страните обединяват усилията си за съвместен принос към утвърждаването и развитието на научноизследователската и иновационната дейност на национално и международно ниво. Двете институции ще си съдействат за участие в проекти по програма „Хоризонт Европа“ и други европейски и национални научни програми, както и за съвместна публикационна активност и организация на национални и международни научни форуми.

Галерия снимки от Университетът подписа меморандум за сътрудничество със Селскостопанската академи ...