250 средношколци се явиха в първия ден от предварителните кандидатстудентски изпити

сряда, 15 февруари 2023 14:46

В Тестовия център се проведе първият от предварителните кандидатстудентски изпити на Университета за национално и световно стопанство. На предварителния единен приемен изпит (ЕПИ) се явиха 250 средношколци от цялата страна.

На откриването присъстваха проф. д-р Матилда Александрова-Бошнакова, зам.-ректор по учебната дейност на УНСС, ректорът проф. д-р Димитър Димитров, д-р Екатерина Деливерска, директор на дирекция „Учебна дейност", Валери Дикльовски, ръководител на отдел „Тестови центрове“ (на снимката долу, от дясно наляво).

„За мен е удоволствие да открия първия предварителен изпит на УНСС и да изразя уважението си към вашия труд. Ценим усилията на качествените кандидат-студенти и искаме те да се развиват в бъдеще, затова сме създали условия това да се случва и при кандидатстудентските изпити, и при работата с кандидат-студентите и после в самия университет“, обърна се към средношколците проф. д-р Димитър Димитров и подчерта: „Вашата добра подготовка е важна не само за вас, а и за перспективите на нашата страна. УНСС, като най-големият бизнес университет в България обучава специалисти, които заемат високи позиции в бизнеса и управлението на страната, сред които 10 министър-председатели на България. Нашият университет ще ви предостави много възможности и шанс за практика в големи национални и международни компании, банки и финансови институции. Пожелавам ви успех на изпита, важно е, че имате мотивация да се развивате и образовате, а ние точно това търсим в нашите студенти - да намират пътя, да се стремят да постигнат по-високи резултати“.

Проф. д-р Матилда Александрова-Бошнакова пожела успех на кандидат-студентите и припомни: „Всички, които кандидатстват държавна поръчка, не пропускайте да отбележите всички специалности, които университетът предлага, те са 47 в шест професионални направления. Когато кандидатствате за платена форма на обучение, достатъчно е само да подадете заявление и останалите документи, които се изискват при записване“.

Предварителните кандидатстудентски изпити продължават и на 16 и 17 февруари.

Подаването на документи за следващата сесия предварителни изпити

е в периода 20 февруари – 14 март 2023 г., вкл.

Изпитите ще се проведат в периода 15 – 17 март 2023 г., вкл.

Пълният график за подаване на документи и явяване на предварителни изпити

за сесиите през април и май можете да видите тук.

На предварителните кандидатстудентски изпити могат да се явят, както кандидати, завършили средно образование в предходни години, така и завършващите в годината на кандидатстване. Приемните изпити се провеждат по утвърдени програми, разработени в съответствие с учебните планове и програми за средните училища на Република България.

Всеки кандидат-студент може да се яви на единен приемен изпит (ЕПИ) и на тест по чужд език (ТЧЕ) на всяка от организираните предварителни сесии, както и на редовната сесия. Кандидат-студентът има право да се яви по един път на всеки изпит ЕПИ с различен трети модул на всяка от обявените сесии.

При образуването на състезателния бал се взема най-високата оценка, независимо на коя изпитна сесия е получена.

С резултатите от предварителните изпити кандидат-студентите участват в класиране, само ако отговарят на условията за кандидатстване и подадат документи за класирането в определените срокове.

Подробна информация за специалностите, условията за кандидатстване, сроковете за прием на документи и явяване на предварителни и редовни изпити, кандидат-студентите могат да намерят на priem.unwe.bg, да се свържат за допълнителна информация на e-mail: [email protected] или тел: 02 8195 701/702/704.

Подаването на документи за участие в класирането или за явяване на изпитите става по следните начини:

  • електронно чрез сайта на университета на webpriem.unwe.bg;  
  • на място в Центъра за прием на документи в УНСС;
  • в Регионалния център за дистанционно обучение – Хасково;
  • в Регионалните бюра по градове на центъра за кандидатстудентска подготовка и информация.

Освен онлайн подаване на документи, се създава единна информационна система. Всеки кандидат-студент, попълнил специално разработената анкета, ще има автоматичен достъп до системата и ще получава електронно напомняне за всички важни за кандидат-студентите срокове и дати.

Попълнете анкетата, за да получавате съобщения за всички важни дати, събития и срокове, свързани с кандидатстудентската кампания на УНСС.

Сканирайте QR кода или

последвайте линка:

https://lnkd.in/d7U7Z-PE

Галерия снимки от 250 средношколци се явиха в първия ден от предварителните кандидатстудентски изп ...