Любовни стихове и валентинки в УНСС за Деня на влюбените

вторник, 14 февруари 2023 18:34

Специално за Деня на влюбените УНСС организира поетично четене „Бъди любов“, художествена изложба „Любов и вино“, конкурс за най-оригинална „валентинка“ и урок по изработване на оригами във вид на сърце.

Инициативата е по идея на доц. д-р Елена Симеонова, преподавател в катедра „Политология“ - автор на първия по рода си поетичен спектакъл в УНСС „Духът прави силата“ и е реализирана от дирекция „Кабинет на ректора“. В четенето се включиха студенти, преподаватели и представители на администрацията на нашия университет.

Студентите имаха възможност да покажат и своите творчески заложби в игра за написване на най-добрата „валентинка“. Най-доброто любовно послание спечели професионална фотосесия за двама.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров поздрави колегите си и студентите с „празника на виното и на любовта, на вдъхновението и вълнението. „Много хора носят УНСС в сърцето си. Това събитие е израз на съпричастност към творчеството на нашите колеги и студенти, на които пожелавам успех“, приветства участниците той.

„Благодаря на всички, които допринесоха това събитие да се случи, които носят творчеството в себе си, наред с обучението, с преподаването и с ежедневната работа“, поздрави участниците доц. Симеонова.  

Първата поетеса, която сподели с публиката две свои стихотворения беше Боряна Михайлова, студентка първи курс „Международни отношения“. Свои поетични творби представиха Райна Михова от дирекция „Човешки ресурси“, доц. д-р Моника Моралийска, зам.-ръководител на катедра „МИО и бизнес“, Габриела Методиева, студентка трети курс „Международни икономически отношения“, Адела Бозмарова, докторант в катедра „Национална и регионална сигурност", Петьо Илиев, възпитаник на УНСС, с втора магистратура по „Счетоводство“, автор на няколко поетични книги - „Безгрешен грях“ и „Пожелавам ти любов“, Жулиета Витова, редактор в Издателския комплекс на УНСС, поетът с мащабна всеобватност гл. ас. д-р Виктор Иванов, преподавател в катедра „Публичноправни науки", който издекламира и едно стихотворение на Александър Геров. 

ФОТОГАЛЕРИЯ

Гл. ас. д-р Виолета Златкова, преподавател в катедра „Публична администрация“ рецитира пред публиката стихотворението „Аз вярвам в мълчаливата любов“ от Давид Овадия, а кулминацията в празничното четене направи студентката Дария Швец, първи курс „Международни отношения“ с едно украинско стихотворение за любовта, което тя издекламира на украински.

Изненадата за финал беше Габриела Методиева, която освен със стих завърши празненството с известната песен  „Вървят ли двама“, която тя изпя акапелно. 

В „Работилницата“ желаещите изработваха сърца-оригами под вещото ръководство на Мария Бошкова, гл. експерт в сектор „Маркетинг“
Свои картини, създадени специално за празничното събитие, представиха Цветанка Торбова, гл. експерт в отдел „Обществени поръчки и търгове“, Йоанна Димитрова, студентка трети курс „Международни отношения“ и гл. ас. д-р Виолета Златкова 
Ректорът проф. Димитър Димитров (в средата) с всички творци

Галерия снимки от Любовни стихове и валентинки в УНСС за Деня на влюбените ...