Еразъм+ набира кандидати за 110 места

понеделник, 13 февруари 2023 21:00

„Ако искате да работите в голяма международна фирма с висока заплата, програма „Еразъм+“ е за Вас“ - това е мнението на доц. д-р Камелия Асенова, директор на Университетския център за мобилност на студенти и преподаватели и Институционален координатор на УНСС по програма „Еразъм+“. Тя посочва, че програма „Еразъм+“ дава възможност не само да се учи, но и да се общува със студенти от други страни, да се опознават нови места. „Освен тези програми, които са от 3 до 12 месеца, през лятото ще се организират и летни школи в Манхайм, Виена и Прага, които скоро ще бъдат обявени“, допълва доц. Асенова.

Обявен е конкурс за кандидатстване по програма „Еразъм+“ за студентска мобилност с цел обучение. Студенти в бакалавърска и магистърска степен в УНСС, редовна и дистанционна форма на обучение, и докторанти, редовно и задочно, могат да продължат обучението си по същата специалност в университети в Европа. Местата за тази година са 110, а обучението е безплатно за студентите, тъй като получават финансови грандове за покриване на разходите за живот, които варират в зависимост от страната, в която студентът учи.

Нямат право да кандидатстват студенти в последен семестър на  съответната степен към датата на обявяване на кандидатстването – 06.02.2023 г.

Необходимо е кандидатстващите да имат минимален успех от обучението в университета „Добър-4,00“. Тези, които учат в бакалавърска степен, се взема предвид средният успех до момента на кандидатстването по програмата, а на новозаписаните в магистърска степен, се взема под внимание средният успех от бакалавърската степен и оценката от дипломната работа (държавния изпит). За докторанти под внимание се взема средният успех от приемните изпити.

Друго задължително изискване е да се владее езика на провеждане на обмена и да се представи сертификат минимум за ниво B2.

Периодът на обучението в чужбина е минимум 3 месеца и максимум 12 месеца за всяка образователно-квалификационна степен (12 месеца за ОКС „бакалавър", 12 за ОКС „магистър" и 12 за ОНС „доктор"). Можете да участвате в повече от един обмен в чужбина по програма „Еразъм+“, било то като студент или докторант, но общата продължителност на периодите в чужбина не може да надхвърля 12 месеца в рамките на един цикъл на обучение. При кандидатстването е необходимо да попълните формуляр за кандидатстване, уверение за средния успех от следването до момента на кандидатстването и документ, удостоверяващ степента на владеене на чужд/и език/ци.

По програма „Еразъм+“ тази година може да се кандидатства от 6 февруари до 12 март 2023 г. включително, като кандидатите могат и онлайн да подават документи на e-mail: [email protected]

Повече информация можете да намерите на сайта на Университетския център за мобилност на студенти и преподаватели  или да се посетите Центъра на място в УНСС - партер, кабинет 1007, тел.: 02/81 95 389.

Галерия снимки от Еразъм+ набира кандидати за 110 места ...