Посланик на нашия университет представи възможностите за кандидатстване пред гимназисти в Каварна

четвъртък, 09 февруари 2023 14:40

Посланик на УНСС в Каварна стана Мила Василева, студентка първи курс специалност Медии и журналистика“. Тя проведе среща с ученици от 11 и 12 клас на СУ „Стефан Караджа“ в град Каварна. Пред гимназистите тя представи възможностите за обучение в УНСС и неговите предимствата.

В своята презентация Мила показа професионалните направления, в които обучава университетът, първата катедра на ЮНЕСКО в България – „Медии и обществени комуникации“, възможностите за обмен на студенти по международните програма „Еразъм+“, ENGAGE.EU - мрежата от седем университета, които споделят европейски ценности и глобална перспектива.

УНСС е сред първите университети с онлайн учебен процес, единствен с онлайн студентска книжка, вече и в мобилния телефон. И още – модерно оборудвани аудитории, 12 общежития и 5000 места, с всички условия за учене и живот, спортен комплекс „Бонсист“.

Мила Василева не пропусна да сподели, че директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата е каварналията Атанас Димитров. Работодателите предпочитат студенти по икономика, завършили УНСС и над 97 % от възпитаниците се реализират успешно на пазара на труда.

Към всичко това Мила добави, че е единствената първокурсничка от Каварна, завършила преди две години СУ „Стефан Караджа“ и се обучава в специалността Медии и журналистика“. Тя в момента е на тримесечен стаж в bTV Media Group. Основната й дейност е да контактва и подготвя гостите преди да излязат в ефир, да прави мониторинг на конкурентните медии и др. Искрено желае да научи всичко онова, което ще й е полезно в професията. Тя има афинитет да работи най-вече в печатните медии. Но… дотогава предстоят още три години обучение, участие в програма „Еразъм+“ и други международни програми.

Мила е избрала своя път, защото е разбрала, че светът, в който живеем може да бъде по-добър и съвършен на основата на знанията, любопитството и всеотдайността в професията. В края на презентацията, тя с радост отговори на въпроси, зададени от страна на присъстващите ученици, които попълниха и анкетен лист с въпроси.

Това бе една среща, на която гимназисти разбраха как могат да последват пътя на Мила и да изберат УНСС – най-елитният бизнес университет в България, с модерно обучение и възможности за успешна кариерна реализация.

Галерия снимки от Посланик на нашия университет представи възможностите за кандидатстване пред гим ...