Консултативният съвет за кандидатстудентската кампания избра мотото „Пътят на успеха минава през УНСС“

четвъртък, 02 февруари 2023 18:25

Консултативният съвет за кандидатстудентската кампания проведе заседание, на което бяха обсъдени предстоящите срещи със средношколците в страната, подходи при посещението в училищата, откритите лекции и професионални консултации, които ще бъдат включени в кампанията тази година.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров, който е и председател на Консултативния съвет, изтъкна необходимостта за сътрудничество с кметовете и областните управители за по-добро идентифициране на специфичните нужди от кадри в отделните региони.

На срещата на консултативния съвет бяха докладвани и дигиталните новости в кампанията. Освен онлайн подаване на документи, се създава единна информационна система. Всеки кандидат-студент, попълнил специално разработената анкета, ще има автоматичен достъп до системата и ще получава електронно напомняне за всички важни за кандидат-студентите срокове и дати.

Проф. д-р Димитър Димитров, ректор и председател на Консултативния съвет за кандидат-студентската кампания

„Ценя всички индивидуални усилия за издигане авторитета и престижа на Университета за национално и световно стопанство. Да съдействаме на младите хора да направят най-добрия за себе си житейски избор трябва да е мисия на всеки един преподавател, катедра и факултет, разбира се и на администрацията“, каза проф. Димитров.

Той представи пред Консултативния съвет и сертификат от Патентното ведомство, издаден на университета за слогана „Пътят на успеха минава през УНСС“.

Автор на фразата е проф. д-р Даниела Фесчиян, председател на Контролния съвет на университета и на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ). Изразът ще бъде водещо послание в кампаниите на УНСС, както и в дните на отворени врати, които университетът ще организира в различни градове на страната в рамките на кандидат студентската кампания „#ИзбирамУНСС“ 2023/2024.

Проф. Димитър Димитров връчва сертификата за авторско право на проф. Даниела Фесчиян

„Приносът ви за мотивирането на младите хора да намерят своя път, избирайки УНСС, е впечатляващ. Той вече е облечен в патент за авторско право. Честито!“, каза ректорът и благодари на проф. Фесчиян за отдадеността на каузата УНСС.

Проф. Фесчиян на свой ред благодари за подкрепата и отбеляза, че слоганът въплъщава в себе си реални резултати: „За мен е чест, че с това авторско право правя по-красиво и истинско посланието към младите хора, които са заслужили да изберат УНСС“. Тя подчерта, че посланието е доказано във времето от стотиците студенти, приети като лауреати от състезанията на АИУБ и вече реализирани в бизнеса с една максимално висока оценка.

Проф. Димитров припомни, че кандидатстудентската кампания 2023/2024 беше открита именно с първото състезание на АИУБ - по финанси и счетоводство. На него се явиха близо 200 средношколци от цялата страна. А проф. Фесчиян допълни, че интересът към състезанията расте непрекъснато и интересът към второто състезание - по икономикс, е събрал двойно записани участници спрямо миналата година – 160 души.

Директорът на дирекция „Кабинет на ректора“ Гергана Кирилова (в средата) представи резултатите от анкетата сред първокурсници и разработената анкета за средношколци
Проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики и координационен секретар на кандидатстудентската кампания, доц. д-р Моника Моралийска-Иванова, катедра „МИО и бизнес", проф. д-р Надя Миронова, директор на Регионалния център за дистанционно обучение – Хасково, проф. д-р Матилда Иванова Александрова-Бошнакова, зам.-ректор по учебната дейност  (от ляво надясно) са част от Консултативния съвет по кандидат-студентската кампания.
  В съвета участват още доц. д-р Росен Кирилов, зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност, доц. д-р Драгомир Стефанов, главен секретар по социално-битови въпроси на учащите и чуждестранни студенти, доц. д-р Янко Христозов, главен секретар по международно сътрудничество
Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата и Мария Божкова, сектор „Маркетинг“ 

Галерия снимки от Консултативният съвет за кандидатстудентската кампания избра мотото „Пътят на ус ...