XIV турнир по тенис на маса за „Купата на УНСС“

сряда, 25 януари 2023 13:16

За четиринадесети път в СК „Бонсист” се проведе турнирът по тенис на маса за „Купата на УНСС”, организиран от катедра „Физическо възпитание и спорт” и Академичния спортен клуб на преподавателите и служителите Св. Георги Победоносец”.

След оспорван финал купата при мъжете взе д-р Филип Дандолов, хоноруван преподавател в катедра Международни отношения". Той защити първото място за пета поредна година. Победител при жените е Елица Павлова от дирекция „Информационни технологии“.

Втора и трета позиция в класирането при мъжете заеха представителите на катедра „Физическо възпитание и спорт” преп. д-р Мирослав Шишков (сребро) и доц. д-р Петър Иванов (бронз), на четвърто място се класира доц. д-р Захари Торманов, декан на Юридическия факултет. При жените среброто спечели ст. преп. Мария Георгиева от катедра „Физическо възпитание и спорт”, а бронзът – Яница Стефанова от дирекция „Финанси“. Четвъртото място зае проф. д-р Септемврина Костова, хоноруван преподавател в катедра „Икономика на търговията“.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров награди победителите и подчерта: „Пожелавам ви винаги да сте с такъв добър дух и все така устремени към спортни, научни и изследователски успехи. Радвам се, че въпреки многобройните си служебни ангажименти намирате време да тренирате, да участвате в състезания и да поддържате спорните традиции на нашия университет. За мен е чест и огромно удоволствие да връча тези купи на победителите. Благодаря за участието, емоциите и усилията на всички състезатели“.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров награждава шампиона д-р Филип Дандолов
Проф. д-р Димитър Димитров връчва купата на победителката при жените Елица Павлова

Председателят на клуба „Св. Георги Победоносец” проф. Георги Янков приветства участниците и гостите като отбеляза: „Аз бих определил турнира по тенис на маса като по-младата сестра на турнира за „Купата на ректора на УНСС“ по тенис на корт, но виждам, че той добива все по-голяма скорост и динамика, всяка следваща година равнището е по-високо. Пожелавам състезанието все така да върви напред като част от историята на нашия академичен университетски спорт“.

Доайенът на катедра „Физическо възпитание и спорт” проф. д-р Спас Ставрев изрази благодарност към ректорското ръководство в лицето на проф. д-р Димитър Димитров за подкрепата, която оказва на инициативите на катедрата и провеждането на този турнир, както и на директора на СК „Бонсист“ г-н Пламен Кювлиев за перфектните условия, осигурени за състезанието.

Шампионът д-р Филип Дандолов, сподели, че е силно мотивиран да участва в състезанието, защото колкото и клиширано да звучи, спортът е здраве и е забелязал, че когато спортува и най-вече мисли за конкретен резултат и иска на всяка цена да се пребори със съответния опонент, забравя за проблемите. „Имам чувството, че се потапям в ритъма на събитията и се чувствам по-свободен“, допълни д-р Филип Дандолов.

„Обичам спорта, имам състезателен дух и се състезавам в много спортове“, каза победителката при жените Елица Павлова.

В турнира се включиха 23 участници, разделени на мъже (19) и жени (4). Състезателите бяха разпределени в групи – жените бяха в една група, а мъжете разделени в четири.

Резултатите бяха обявени от ст. преп. д-р Елена Монева, съдия на турнира. Победителите получиха купи и медали, а всички участници в турнира – тениски с логото на УНСС.

Пламен Кювлиев, проф. Георги Янков, проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Спас Ставрев, ст. преп. д-р Елена Монева

Галерия снимки от XIV турнир по тенис на маса за „Купата на УНСС“ ...