Нови конкурентни специалности и съвместни програми за януарския прием на магистри

понеделник, 16 януари 2023 14:27

Продължава приемът на магистри в УНСС. Кандидат-магистрите могат да подават документи до 26 януари – електронно чрез сайта на университета, на място в Центъра за прием на документи в УНСС и в Регионалния център за дистанционно обучение – Хасково.

За летен семестър 2022/2023 университетът предлага 33 специалности и една в дистанционна форма на обучение в РЦДО Хасково.

Разкрити са нови магистърски програми, съобразени с изискванията на бизнеса, като първата по рода си в България двойна магистърска програма по бизнес администрация (Double Executive MBA Programme) между УНСС и Illinois University (NIU) – USA.

Другата нова специалност е на катедра „Медии и обществени комуникации“ - „Мултимедийна журналистика“, където кандидатите могат да разчитат да получат актуални знания и практически умения в областта на медиите, медийния пазар и развиване на задълбочени професионални знания в областта на качествената журналистика. Чрез тази програма студентите ще надграждат своите познания и умения за създаване на мултимедийно съдържание за различни медийни платформи; писане и заснемане на визуални истории, работа в цифрова среда и използване на целия инструментариум за журналистически разследвания по отворени източници, достъпни в цифрова среда. Водещи журналисти ще бъдат лектори в програмата.

Дуалните програми на УНСС с международни университети са в специалностите Mеждународен бизнес с преподаване на английски език”, която е магистърска програма с Университета по международни науки в Рим, и Mеждународен бизнес и управление с преподаване на английски език” – с Шанхайския университет Джао Тонг”. Важна част от приема за магистри са и съвместните програми с други университети като Стопанската академия “Димитър Ценов” - Свищов, Националната спортна академия Васил Левски”. Някой от съвместните програми са: Бизнес иновации и мениджмънт”, Екологично предприемачество”, Стандартизация и финансово-счетоводен анализ в публичния сектор”, Стратегически маркетинг” и Управление на продажбите в търговията” и Спортен бизнес”.

Приемът за всички специалности в образователно-квалификационна степен „магистър“ е с конкурс по документи. За тях може да се кандидатства срещу заплащане.

Магистърските програми са в редовна и дистанционна форма и с различен срок на обучение – два, три и четири семестъра. Предвидена е възможност за учене и работа при всички форми на обучение.

В уебсайта на УНСС кандидат-магистрите могат да намерят подробна информация за специалноститекакто и по всички интересуващи ги въпроси.


Сроковете можете да намерите тук.

Условията за кандидатстване можете да видите тук.

Информация за документи и такси можете да намерите тук. 

Местата за подаване на документи можете да видите тук.

Можете да подадете документи онлайн оттук.

Условията за балообразуване вижте тук.


  

Галерия снимки от Нови конкурентни специалности и съвместни програми за януарския прием на магистр ...