Абсолвентите от катедра „Икономическа социология“ получиха дипломите си

понеделник, 19 декември 2022 18:10

Тържествена церемония събра в аула „Максима“ абсолвенти, преподаватели и гости за официалното връчване на дипломите на бакалаврите и магистрите от специалностите „Социология“, „Икономическа социология и психология“, „Бизнес психология и социология“, Социология със специализация „Социални изследвания, анализи и проекти“ – Випуск 2022.

Тържеството започна под звуците на националния, европейския и студентския химн.

Официални гости на събитието бяха проф. д-р Матилда Александрова-Бошнакова, зам.-ректор по учебната дейност на УНСС, проф. д-р Маргарита Атанасова, декан на Общоикономическия факултет, проф. д-р Вяра Стоилова, зам.-декан по научноизследователската дейност, доц. д-р Камелия Асенова, зам.-декан по учебната работа на Общоикономическия факултет и доц. д-р Андрей Нончев, ръководител на катедра „Икономическа социология“.

Гл. ас. д-р Тодорка Кинева, преподавател в катедра „Икономическа социология“, проф. д-р Матилда Александрова-Бошнакова, проф. д-р Маргарита Атанасова, проф. д-р Вяра Стоилова, доц. д-р Андрей Нончев, доц. д-р Камелия Асенова (от ляво надясно)

„Добре дошли в този прекрасен ден, който катедрата ни е обявила за празник на специалността“, обърна се към присъстващите модераторът на събитието гл. ас. д-р Тодорка Кинева и предостави думата на проф. д-р Матилда Александрова-Бошнакова.

„Дипломирането е края на много усилия, много знания, умения, компетенции, които вие сте градили, усилия, които сте положили по пътя на професионалното развитие и едно много важно начало, начало на нова стъпка за професионалната реализация в една изключително важна за обществото ни област, каквато е социологията. Моята първа специалност е също социология. Спомням си деня, в който аз самата получих диплома по социология и бях изключително горда, защото това ми даде един важен фундамент за по-нататъшното ми обучение, професионално развитие и изследователска дейност“, каза проф. д-р Матилда Александрова-Бошнакова и пожела на абсолвентите: „Не преставайте да следвате мечтите си, да излизате от зоната си на комфорт и да се развивате като специалисти и като активни граждани на нашето общество“.

„Щастие е човек да завърши в специалности в катедра „Икономическа социология“, защото комуникацията и подготовката в тази катедра дават много солиден фундамент за когнитивните способности. Това означава, че вие наистина притежавате умения да надграждате и да увеличавате вашите компетенции, които всъщност са достъп до нови още по-големи успехи“, изтъкна проф. д-р Маргарита Атанасова и допълни: „Пожелавам ви много здраве, много позитивни събития да ви се случват и всички да намирате винаги верния път!“.

Проф. д-р Вяра Стоилова също поздрави абсолвентите за успешното завършване: „Много бих искала да се надявам, че аз и моите колеги от катедрата, от Общоикономическия факултет и колегите от другите катедри и факултети, с които сте се срещали в университета, сме ви дали знания, помогнали сме ви да формирате компетенции, способности, умения, които ще ви бъдат полезни, за да се реализирате в бъдещи ваши социални роли, не само трудови. Искам да ви пожелая нещо различно от това, което ви пожелаха колегите, аз искам да ви пожелая да бъдете щастливи. „Щастието е смисълът на човешкия живот“ казва Аристотел, не пропускайте да бъдете щастливи, не пропускайте да правите онези неща, които ви карат да бъдете щастливи. Желая ви лек път към това щастие и дано по пътя срещате само добри хора“.

„Имате пълното основание да се чувствате удовлетворени за всичките усилия, които сте положили през годините на обучението си“, приветства абсолвентите доц. д-р Андрей Нончев и допълни: „С много студенти аз се виждам в първи и в четвърти курс и искам да ви кажа, че има съществена разлика и аз съм удовлетворен, че ние сме допринесли с нещо за тази промяна към по-добро. А тази промяна и тези усилия и успехи отварят много врати, отварят ви врати и в България, и не само, отварят ви врати и в цяла Европа, и в целия свят“.

От името на дипломантите Иван Стефанов, магистър на катедра „Икономическа социология“ благодари на преподавателите, поздрави колегите си и заяви: „С огромна гордост и признателност мога да кажа, че съм бакалавър и магистър на катедра „Икономическа социология“. Получените знания тук ми дават увереността, че мога да обясня икономическите и обществени процеси, развитие и динамика, които наблюдаваме в нашето съвремие, но това не би било възможно без нашите преподаватели, които успяха да надхвърлят елемента на класическата теория, за да създадат мислещи хора“.

Церемонията продължи с връчване на дипломите.

Галерия снимки от Абсолвентите от катедра „Икономическа социология“ получиха дипломите си ...