Наши студенти се запознаха с актуални теми от дневния ред на ЕС в Дома на Европа

петък, 16 декември 2022 14:00

Студенти от специалност „Европейска икономика и политика“ на УНСС, заедно с преподавателката им по дисциплината „Институционален процес на ЕС“ гл. ас. д-р Моника Моралийска, гостуваха на Дома на Европа в организирано за тях посещение.

По време на събитието стажанти от Информационния център на ЕС им разказаха за работата на центъра и начина за кандидатстване за стаж в него.

След тях се представиха стажантките Вася Николова и Йоана Айкова, както и тяхната ръководителка г-жа Таня Чунтова от Бюрото на Европейския парламент в България, които разказаха за работата си. Стажовете в бюрото са отлична възможност за младите хора, които имат интереси в работата и политиките на ЕС и неговите институции.

Г-жа Биляна Църноречка, пресаташе в Европейския парламент, насърчи студентите да бъдат активни в търсене на възможности за кариерното и личностното си развитие, включително в институциите на ЕС.

Възпитаниците на УНСС чуха и интересна лекция за актуалните въпроси в ЕС – плановете за възстановяване и развитие, зеления преход, енергийната криза, проблемът с върховенството на закона в някои държави-членки, членството на България в Шенген и др. Тя имаше характер на дискусия, в която студентите можеха да задават въпроси и да споделят своето мнение, както и да разберат от първа ръка позицията по тези теми от представителите на Европейския парламент в България.

  

Галерия снимки от Наши студенти се запознаха с актуални теми от дневния ред на ЕС в Дома на Европа ...