Лекция запозна студентите с уменията на успешния предприемач

четвъртък, 15 декември 2022 13:50

„Умения за предприемачество“ беше темата на лекция, представена пред студенти от Наталия Цветанова, мениджър „Подбор“ в JobTiger.

Събитието се проведе в рамките на календара на Стартъп хъба на УНСС и е част от поредицата подобни лекции, в които водещи експерти, предприемачи, преподаватели в областта и представители на инвестиционни фондове споделят опит и знания с цел да развият предприемаческите и иновационните умения на младите хора и да ги информират за възможностите за финансиране на стартъпи, как да изготвят бизнес планове и как да представят идеите си пред инвеститори.

Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), откри лекцията и подчерта: „Това, на което искаме да ви научим в нашия университет са две неща, първо да сте много добри професионалисти, които да си намерят хубава работа благодарение на Кариерния център на УНСС или също да сте много добри професионалисти и да започнете собствен бизнес, вие да сте предприемачите. И в двата случая, за нас като университет е важно вие да се реализирате успешно на пазара на труда, в което нямаме никакво съмнение, че ще се случи, защото 97% от нашите студенти се реализират успешно в професионален план“.

„От известно време се занимавам със специализиране на „Психология на стартъп компании“, защото се оказа, че много млади хора искат да имат собствена компания, но не знаят откъде да започнат и как да постигнат това. За това днес ще си поговорим за уменията за предприемачество“, каза Наталия Цветанова и допълни: „Искам да ви дам перспектива и храна за размисъл за неща, които според мен биха били полезни за вас от психологическа, чисто човешка и личностна гледна точка, когато стартирате собствен бизнес“.

По време на лекцията Наталия Цветанова запозна студентите с уменията, които трябва да притежава успешния и иновативен предприемач, като посочи конкретни примери, представи основните стъпки, през които минава човек при започване на свой бизнес и акцентира колко е важно идеята за стартъпа да е конкурентна и оригинална. Тя обърна внимание на понятието Networking или как успешно се създава мрежа от контакти в бизнес средата и как бизнес лидерите управляват времето си чрез поставяне на конкретни цели и приоритизирането на задачи.

Галерия снимки от Лекция запозна студентите с уменията на успешния предприемач ...