Магистърски програми обсъдиха ректорът и посланикът на Република Южна Африка

вторник, 13 декември 2022 9:45

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров се срещна с посланика на Република Южна Африка в България Н. Пр. г-н Табо Тахе и обсъдиха идеи за сътрудничество.

На срещата се дискутираха възможностите за обучение на студенти от Република Южна Африка в магистърски програми по ядрена сигурност и в дуални програми, както и за прием на чуждестранни студенти в ОКС „бакалавър“, ОКС „магистър“ и ОНС „доктор“.

„Партньорството ни би могло да осигурява възможности за обучение и подготовка на много чуждестранни студенти“, каза проф. Димитров. Той представи университета пред посланик Тахе и посочи перфектните условия, които  УНСС предлага, включително и за тяхната реализация.

Посланик Табо Тахе благодари за гостоприемството и увери, че за неговата страна това е важно сътрудничество.


Дуалните програми на УНСС с международни университети вече са три.

Една от най-новите програми е първата двойна магистърска специалност по бизнес администрация (EMBA) в България между УНСС и Northern Illinois University (NIU).

Другите специалности са „Mеждународен бизнес с преподаване на английски език“, която е магистърска програма с Университета по международни науки в Рим и „Mеждународен бизнес и управление с преподаване на английски език“ с Шанхайския университет „Джао Тонг“.


  

Галерия снимки от Магистърски програми обсъдиха ректорът и посланикът на Република Южна Африка  ...