Ректорът обяви пред синдикатите решението за коледен бонус

четвъртък, 08 декември 2022 9:25

Ректорът се срещна с председателите на трите синдикални организации в университета, за да им съобщи за създадените от ръководството условия през месец декември на служителите в УНСС да бъде изплатено допълнително материално стимулиране. Решението бе скрепено с подписите на синдикатите и ректорското ръководство.

Проф. д-р Димитър Димитров подчерта, че „получаването на ДМС не трябва да се разбира като нещо автоматично. То не е даденост, а зависи от това как се управляват средствата. В момента излизаме от консервативната рамка в резултат на консервативно управление – реализирани икономии, свиване на разходите, контрол на назначенията и обществените поръчки, енергийна ефективност и др. През 2019 година допълнителното материално стимулиране беше едва 20%, а сега, в една изключително трудна икономически година, имаме възможност да зарадваме хората с допълнителни бонуси“.

Ректорът проф. Димитров, като работодател, и доц. д-р Бойка Чернева, председател на синдикалната организация на УНСС към ВОН-КНСБ, д-р Станимир Стаматев, председател на синдикалната секция на УНСС към СВО-КТ „Подкрепа“, подписаха анекса към колективния трудов договор, отнасящ се за допълнителното материално стимулиране. Ден по-късно подписът си под документа положи и проф. д-р Мирослава Раковска, председател на синдикалната организация на УНСС към Асоциацията на демократичните синдикати.

На срещата бяха обсъдени още функционалните характеристики на административните секретари, работното време на администрацията, въвеждането на система за удовлетвореност от работата на администрацията, както и недобросъвестното подаване на сигнали срещу конкурсите за академично израстване.

Галерия снимки от Ректорът обяви пред синдикатите решението за коледен бонус ...