Катедра „Икономика на туризма“ връчи дипломите на бакалаври и магистри

понеделник, 05 декември 2022 16:12

Церемония по официално връчване на дипломите на студентите, завършили специалност „Икономика на туризма" - ОКС бакалавър" и специалностите „Международен туризъм“ и „Мениджмънт в туризма“ - ОКС магистър” - редовно и дистанционно обучение, се състоя в зала „Тържествена“.

От името на преподавателите в катедра „Икономика на туризма“ и от свое име нейният ръководител доц. д-р Николай Цонев пожела успех в бъдещото развитие на абсолвентите и ги увери, че е важно да харесват професията, която са придобили.

Зам.-деканът по качеството и международното сътрудничество на факултет „Икономика на инфраструктурата“ доц. д-р Нончо Димитров приветства дипломантите и от името на декана и деканското ръководство. Той перифразира мисълта: „Трудните времена  - раждат силни хора“ на: „Трудните времена в сектора, раждат страхотни експерти в туризма, каквито вярвам, че ще станете“. Доц. Димитров ги посъветва винаги да се доверяват на интуицията си.

Един от успешно реализиралите се студенти г-жа Адриана Андреева, която ръководи Гранд хотел Милениум София и Гранд хотел София, разказа как е постигнала своите успехи. Тя сподели как се прави успешна кариера в туризма и какви са предимствата да се работи в тази сфера. Г-жа Андреева посъветва абсолвентите да се учат от всяка една ситуация. „Не се отказвайте, знайте кои сте, дерзайте! Туризмът е уникален сектор и може да ви отведе в различни точки на света и да ви срещне с невероятни хора.“

Отличниците на випуска са Незифе Бозова и Елена Стоилова.

Доц. Николай Цонев, проф. д.н. Таня Парушева, доц. Нончо Димитров, г-жа Адриана Андреева, проф. д-р Мариана Янева, доц. д-р Еленита Великова

 

Галерия снимки от Катедра „Икономика на туризма“ връчи дипломите на бакалаври и магистри ...