Магистрите към катедра „Човешки ресурси и социална защита“ получиха дипломите си

четвъртък, 01 декември 2022 16:05

Тържествено бяха връчени дипломите на магистрите завършили специалностите „Икономика на човешките ресурси“, „Застраховане и социално дело“ и „Здравословни и безопасни условия на труд“ към катедра „Човешки ресурси и социална защита“.

„Обикновено в края на годината човек си прави равносметка за постиженията през изтеклата година“, се обърна към присъстващите доц. д-р Галина Димитрова, научен секретар на катедрата и модератор на събитието. Уверявам ви, че всички вие постигнахте важен успех през 2022 г. Придобиването на образователно-квалификационна степен магистър” в УНСС повишава вашата конкурентноспособност на пазара на труда в България, Европа и света.“ Тя подчерта, че вярва в тяхната успешна професионална реализация и че ще бъдат достойни възпитаници на катедрата. Доц. Димитрова покани дипломантите следващата година да отбележат заедно 70-годишнината на специалност „Икономика на човешките ресурси“, 50-годишнината на катедра „Човешки ресурси и социална защита“ и 32-годишнината на специалност „Застраховане и социално дело“. 

„В този паметен момент, в който започва нещо ново във вашия живот“, поздрави и от името на ректора проф. д-р Димитър Димитров отправи проф. д-р Матилда Бошнакова-Александрова, зам.-ректор по учебната дейност. Тя припомни думите на първооснователя на УНСС проф. Стефан Бобчев, който казва, че един университет се развива и процъфтява, когато неговите студенти и преподаватели са вдъхновени от желанието да повишават знанията, да подготвят професионалисти с изключителни компетенции, които да могат да се вливат в стопанския живот.  

Проф. Александрова благодари на ръководството и преподавателите в катедрата за тяхната всеотдайност, вдъхновение и упорита работа, както и затова винаги да напомнят, че една от най-важните инвестиции в днешното трудно, динамично и кризисно време, е инвестицията в човешките ресурси. Тя им пожела да следват смело мечтите си, да се утвърждават като професионалисти, да развиват и надграждат натрупаното и своя потенциал.  

„Днес е край, но и начало на нещо ново“, така се обърна към дипломантите доц. д-р Валери Апостолов, ръководител на катедрата и допълни любимата си фраза, че с името на УНСС е свързан елита на България. Той ги поощри да се огледат, защото утре някой от тях ще бъдат министър-председатели или министри. „И за нас, вашите преподаватели, този ден е празник и сме щастливи, че избрахте катедра „Човешки ресурси и социална защита“ и ни се доверихте.“ Той им каза да не спират да се усъвършенстват, квалифицират и да предизвикват себе си.  

Към абсолвентите се обърнаха и техните преподаватели. Проф. д-р Мирослава Пейчева им  пожела  да бъдат удовлетворени от това, което правят, да продължават да учат, защото знанието е сила и да работят за създаването на един по-добър и по-справедлив свят.  

Поздрави към дипломантите отправиха и доц. д-р Ирина Данаилова, доц. д-р Ралица Пандурска и гл. ас. д-р Мария Манчева. 

Проф. Матилда Александрова връчи дипломите на пълните отличници: Борислава Герчева, Стилияна Ялова, Мирела Дянкова, Ралица Тенекеджиева.

„Ето, че правим последната си крачка по дългия път на знанието и завършваме с високо вдигнати глави“, се обърна към присъстващите Борислава Герчева. „От вас преподавателите попихме не само знание, но и опит, и стил и вече можем да се изкачим по сълбицата на успеха“.

Галерия снимки от Магистрите към катедра „Човешки ресурси и социална защита“ получиха дипломите си ...