Сътрудничество между УНСС и КФН обсъдиха ректорът и председателят на финансовата институция

сряда, 30 ноември 2022 16:21

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и председателят на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов обсъдиха възможностите за сътрудничество между двете институции (на снимката долу).

„Партньорството между двете институции би могло да осигурява много възможности за професионално ориентиране и подготовка на студентите от нашия университет за бъдеща успешна професионална реализация“, каза проф. Димитров. Той сподели, че възможностите за създаването на научно изследване, което да бъде подпомогнато от КФН ще улесни, обогати и подпомогне безценно преподавателите от университета, които са готови да го реализират.

Научното изследване би имало за цел да прогнозира и планира как ще се развиват пазарите, да подпомага компаниите, които да планират приходите и разходите си, както и как регулацията влияе върху застрахователните компании, така че те да имат по-големи приходи и по-добро развитие. Изследването ще е полезно за самия бизнес и ще може да даде ясна представа за това дали една компания е на загуба или на свръхпечалба.

„Вярвам, че едно бъдещо сътрудничество между Комисията за финансов надзор и УНСС ще е от изключителна полза за изследователския процес по изготвяне на анализи и оценка на макропруденциалната политика за небанковия финансов сектор, определянето на национални политики и стратегии, и ще допринесе за икономическия растеж на страната. Също така съм убеден, че съвместните ни усилия и нашата обща ангажираност ще дадат отличен резултат.“, сподели г-н Атанасов.

Като последваща стъпка в започналите междуинституционални взаимоотношения, Комисията за финансов надзор ще организира представяне на целите и начините за осъществяването на проучването на УНСС пред българската застрахователна общност.

Галерия снимки от Сътрудничество между УНСС и КФН обсъдиха ректорът и председателят на финансовата ...