Изпълнителният директор на Milton Friedman Institute в Италия посети УНСС

вторник, 29 ноември 2022 9:51

Изпълнителният директор на Milton Friedman Institute в Италия Алесандро Бертолди, придружен от главния секретар Габриеле Джованети и ръководителите на Института за България Мартин Иванов и Николай Колев, посетиха УНСС.

Николай Колев, Мартин Иванов, ректорът проф. д-р  Димитър Димитров, Алесандро Бертолди, Габриеле Джованети и доц. д-р Янко Христозов, главен секретар по международно сътрудничество (от ляво надясно)

Представителите разказаха за дейността на Milton Friedman Institute пред проф. д-р Димитър Димитров и доц. д-р Янко Христозов, като демонстрираха желанието си за бъдещи съвместни инициативи и реализация на потенциални общи проекти.

В тази връзка бе договорено подписването на меморандум за сътрудничество между двете институции. Milton Friedman Institute намира своите корени в завещанието на група учени, политици и ръководители, които искат да популяризират асоциация, мозъчен тръст, която може да насърчи и преоткрие теориите, идеите и предложенията на либерализма и неговите основни клонове и школи на мисълта. Основната цел, която Институтът преследва е чрез конференции, публикации и дебати да се насърчат и разпространят либералните принципи в обществото, без да се ограничават единствено до академичната и политическата сфера, а разширявайки се до бизнеса и медиите.

Ректорът подари на изпълнителния директор престижното университетско издание на Съвета на настоятелите „Незаменимият Милтън Фридман“.

Галерия снимки от Изпълнителният директор на Milton Friedman Institute в Италия посети УНСС ...