Ректорът представи университета ни и програмата Executive MBA на изложението Access MBA One-to-One

вторник, 29 ноември 2022 8:51

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров представи университета ни на изложението Access MBA One-to-One, което се проведе в конферентната зала на хотел Интерконтинентал София.

Проф. Димитров запозна накратко аудиторията с университета ни и добави, че Executive MBA програмата  е разработена в края на миналата академична година съвместно с партньорите ни от САЩ – Northern Illinois University (NIU), което е било голямо предизвикателство и същевременно голям успех за УНСС. „Трябваше ни време да разработим програмата, като идеята е студентите да учат в България всеки месец за една седмица присъствено с преподаватели от САЩ и със съдействието на нашите колеги преподаватели от УНСС, които ще помагат на студентите при подготовката на възложените задания“, каза проф. Димитров. Той сподели също, че програмата е синергия между американската прагматичност и българският опит и специфика. „В УНСС ще имате право да се възползвате и от мобилностите по програма „Еразъм+“, както и от всички инициативи за студентите, осигурени от европейския алианс от университети ENGAGE.EU. Бих искал да подчертая, че обучението в магистърската програма е присъствено. Тя е комбинация от най-добрите практики на двата университета, така че съм убеден, че ще е един успешен и полезен опит“, завърши ректорът.

Проф. д-р Димитър Димитров и г-н Антъни Престън

Г-н Антъни Престън, зам.-декан по бизнес програми и международно сътрудничество на College of Business, NIU, се присъедини към думите на ректора, че това е едно съвсем ново начинание за България: „Ние не за първи предлагаме международни програми като тази, имаме кампуси в Китай и Колумбия и сме изключително доволни да работим с УНСС, за да осъществим магистърската програма по бизнес администрация и в България“. Той разясни на присъстващите, че студентите ще получат две дипломи - една от УНСС и една от Northern Illinois University (NIU) като дипломата от техния университет е абсолютно идентична на тази, която получават всички студенти, завършили програмата в САЩ.
По време на 20 минутните индивидуални срещи кандидат-студентите имаха възможността да се срещнат с представители на някои от най-добрите бизнес училища в цял свят и да открият най-подходящата програма за себе си, както и да се уверят, че образователната степен Master of Business Administration (МBA) е стъпало към корпоративния успех.

От страна на УНСС в срещите активно се включи зам.-ректорът по научноизследователска дейност и международно сътрудничество доц. д-р Михаил Мусов, който заедно с г-жа Ани Филипова, представител на NIU за Европа и член на Алумни борда на УНСС, представи пред бъдещите студенти възможностите, които се откриват за тях.

Галерия снимки от Ректорът представи университета ни и програмата Executive MBA на изложението Acc ...