Ден на кариерата 2 премина виртуално

петък, 25 ноември 2022 17:28

Проведе се онлайн изданието на Дните на кариерата в платформата Brazen Technologies. В нея студентите имаха възможност да се срещнат виртуално с утвърдени компании в сферата на бизнеса и държавната администрация.

Виртуалното събитие е продължение на присъствения кариерен ден, който се проведе в УНСС и срещна студентите с над 70 от големите работодатели в България. Форумът е тринадесето поред издание на Дните на кариерата в УНСС, организирани от JobTiger, съвместно с Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) и Студентския съвет, под патронажа на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.  

На него присъстваха фирми-работодатели от секторите: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг, Обслужване на клиенти, а посетителите бяха млади специалисти и студенти, търсещи кариерно развитие в горепосочените сектори.

Участие във втория виртуален ден събитието взеха едни от най-големите работодатели: Concentrix, А1 България, Tek Experts, Austrian Business Agency - Work in Austria, William Hill Bulgaria, KBC Shared Service Center BG, Kaufland Bulgaria EOOD & CO KD, НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ, Easy Credit, Hewlett Packard Enterprise, KBC Bank Bulgaria, Пощенска банка, FICOSOTA, Sutherland Bulgaria, BNP Paribas, MSG Global Solutions Bulgaria, Пенсионноосигурително дружество Топлина" АД.

Платформата беше отворена в продължение на шест часа, като всяка от компаниите имаше по няколко консултанти. Влизайки в платформата и избирайки компания се появяваше чат-прозорец за комуникация.

„Ползотворното сътрудничество между JobTiger и УНСС, е от съществено значение за кариерния път на десетки млади хора. Изключително съм щастлив, че за 13 поредна година имаме възможността отново да сме тук и съвместно да организираме този форум. За изминалите години, през които сме провеждали форума на територията на университета, той се доказа като мястото, където фирмите - лидери в икономическия сектор срещат своите бъдещи колеги. Много от представителите на бизнеса по щандовете днес са бивши възпитаници на университета и са намерили работното си място именно на това събитие“, сподели управителят на JobTiger Светлозар Петров.

„Тринадесетото издание на Дни на кариерата в икономическия сектор бе успешно за участващите компании, които представиха работодателската си марка и успяха да намерят идеалните кандидати за свободните си позиции! На присъственото събитие на 22 ноември в УНСС посрещнахме 5 200 студенти. Във виртуалното събитие на 24 ноември се реализираха над 300 онлайн интервюта. Всесърдечни благодарности за ползотворното сътрудничество с JobTiger и Студентския съвет при УНСС. Заедно успяхме да достигнем до толкова широка аудитория и да сбъднем толкова много кариерни мечти“, каза директорът на Междууниверситетския център за развитие на кариерата Атанас Димитров.

Галерия снимки от Ден на кариерата 2 премина виртуално ...