Дискусия за обучението по предприемачество за Международния ден на жената предприемач

четвъртък, 24 ноември 2022 17:56

Представители на катедра „Предприемачество“ от УНСС взеха участие в отбелязването на Международния ден на жената предприемач – 19 ноември, организирано от Мрежата за женско предприемачество „Бизнес на високи токчета“. Стотици жени, които имат собствен бизнес от цялата страна присъстваха на събитието, а много други следяха излъчването на събитието онлайн.

В рамките на панел „Бизнесът и образованието – рамо до рамо по пътя на предприемачеството“ преподавателите от катедра „Предприемачество“ дискутираха предизвикателствата и успехите на обучението по предприемачеството и подходите за ефективно взаимодействие между бизнеса и науката. Модератор беше Максим Бехар –журналист, бизнесмен, дипломат и пиар експерт. Другите участници бяха Ина Симеонова – възпитаник на катедра „Предприемачество“, вече с натрупан предприемачески опит, както и Емона Карагьозова – председател на Клуба на „Младите дами в бизнеса“ и представителите на Клуба – Славея Георгиева и Михаела Йорданова.

В рамките на „Бизнес среща с нежната сила на бизнеса“ участие взеха адв. Биляна Тончева – почетен председател на Мрежата за женско предприемачество, д-р Антония Първанова –  директор „Бизнес развитие“ на Мрежата за женско предприемачество, Мария Бонева, Стояна Нецова, Петя Мурти – дами с опит и постижения в предприемачеството. Модератор на панела беше Милена Янинска – автор и водещ на „Социална мрежа“, Nova News.

Ива Владимирова, основател на Мрежа за женско предприемачество „Бизнес на високи токчета“, представи първият по рода си Алманах на дамския бизнес, в който са включени редица успешни жени предприемачи. В Алманаха е представена специалност „Предприемачество“, както и катедра „Предприемачество“ и Института по предприемачеството на УНСС, като пионери в обучението и изследването на предприемачеството – първите и все още единствени в страната специалност, катедра и институт.

Важна част от провеждането на Международния ден на жената предприемач беше нетуъркинга, в който активно участие взеха и представителите на катедра „Предприемачество“.

Галерия снимки от Дискусия за обучението по предприемачество за Международния ден на жената предпр ...