Споразумение с хедж фонд „Фронтпийк Трейдинг” ще осигури на студентите обучение за инвестиционни инструменти на капиталовите пазари

сряда, 23 ноември 2022 16:46

УНСС и хедж фонд „Фронтпийк Трейдинг“ подписаха меморандум за сътрудничество. Двете страни се надяват да организират съвместни уоркшопи. Представители на хедж фонда също така ще изнасят лекции пред студентите от УНСС, за да ги запознаят с широкия спектър от инвестиционни инструменти на капиталовите пазари.

Меморандумът за сътрудничество беше подписан от ректора на УНСС проф. д.р Димитър Димитров и Антон Панайотов, изпълнителен директор на „ALARIC SECURITIES“ в присъствието на Симеон Петков, старши дилър във „Фронтпийк Трейдинг“.

„С проф. Брусарски, декан на Финансово-счетоводния факултет, сме имали много разговори за това как можем да си сътрудничим. От 10 години „Фронтпийк Трейдинг“ развива дейност, чиято основна задача е да търси млади таланти сред  завършващите студенти и да ги наема и обучава как да инвестират и управляват средства. Към всеки един млад студент, който започва работа в компанията, се назначава старши дилър и той е лично отговорен за него и неговото развитие. Обучението е по вътрешно разработена методолигия и е насочено към това как студентите да инвестират във всички форми на публично-търгувани екзотични деривативни и недеривативни инструменти, като преференциални акции, облигации, фондове и други. Обучават се на това как да откриват зависимости и корелации и как да правят статистически арбитраж“, сподели Антон Панайотов.

„Студентите в УНСС са умни и амбицирани. И нашата задача е да създадем такива условия за тях, че да могат да се развиват професионално. Всяка седмица подписваме споразумения с компании с различни профили. Надяваме се да бъдат организирани уоркшопове, на които студентите да могат да се докоснат до реалния бизнес“, каза ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.

На подписването на меморандума присъстваха още проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова, зам.-ръководител катедра „Финанси" и координатор по споразумението.

Доц. Гергана Михайлова-Борисова, проф. Цветана Стоянова, проф. Димитър Димитров, Антон Панайотов  и Симеон Петков

Катедра „Финанси“ при „Финансово-счетоводен факултет“ на  УНСС организира своята първа инициатива в контекста на подписания меморандум - мастър клас „TRADING & INVESTING 101". Той ще се състои на 29 ноември 2022 г. от 16.00 часа в Малката конферентна зала


               

Галерия снимки от Споразумение с хедж фонд „Фронтпийк Трейдинг” ще осигури на студентите обучение  ...