Излезе филм за спектакъла „Духът прави силата“

четвъртък, 17 ноември 2022 14:16

Първият спектакъл, ентусиазирал творческия потенциал на УНСС - „Духът прави силата“, който се проведе на 19 октомври, е документиран вече с филм от телевизионното студио на катедра „Медии и обществени комуникации“. Художествено-творческото събитие, състояло се под патронажа на ректора проф. д-р Димитър Димитров, включваше музикално-поетичен спектакъл и художествена изложба на студенти, докторанти, преподаватели и служители.

Видеото на спектакъла „Духът прави силата“ можете да видите тук.

 На първия ред: доц. д-р Росен Кирилов, зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество и проф. д.ик.н. Кирил Стойчев, помощник-ректор

При откриването на спектакъла ректорът проф. д-р Димитър Димитров сподели: „Духът прави силата“ е сентенцията, която стои под името на нашия университет. „Спектакълът „Духът прави силата“ е едно по-различно проявление на този дух, разкриващо духовното лице на нашите преподаватели, студенти и служители. Неслучайно премиерата се състоя в Деня на Свети Иван Рилски - българският светец, който в първите години на създаването на Свободния университет, чийто наследник сме ние, е покровител на нашия университет. Ние сме известни като бизнес университет, но искаме да покажем, че освен финансов и производствен капитал, има и духовен капитал. И този духовен капитал сте именно вие - хората, които дадоха своето време, усилия и нерви, за да се случи този спектакъл точно днес и точно по този начин“, поздрави проф. Димитров участниците.

Ректорът изказа и специални поздравления към доц. Елена Симеонова за вложените усилия в това събитие. Всички ние сме впечатлени от това с какъв дух и ентусиазъм се включиха толкова много колеги. Изненадани сме от творческите таланти на нашите художници и приложници. Искаме да бъдем и бизнес университет, и университет на духа и да даваме това вдъхновение на нашите студенти. Този пламък, който разпалваме постоянно като будители и хора, които дават много от себе си, за да се случват нещата в университета и нашата България.“

„От името на всички участници сърдечно ви благодарим за това, че сте тук и ни подкрепихте с присъствието си“, така доц. Елена Симеонова се обърна към публиката. „Сърдечни благодарности на ръководството и за неуморните, невидими усилия на екипа, който стои зад осъществяването на този спектакъл.“ Тя благодари и на всички участници за всеотдайността, за готовността и сърцето, което са вложили в подготовката и изпълнението на представлението.

Сред публиката беше и известният шампион по бокс Кубрат Пулев, който като студент на УНСС, се включи в спектакъла със запис на неговия глас.

Предстои да излезе и албум, който ще включва поетичната част от спектакъла, снимки от събитието и представяне на всички участници.

Галерия снимки от Излезе филм за спектакъла „Духът прави силата“  ...