УНСС подписа меморандум за ползване на иновативна дигитална платформа в областта на спорта

сряда, 16 ноември 2022 19:35

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и Борислав Александров, председател на Българската асоциация по мини футбол (БАМФ) и на Европейската федерация по мини футбол (EMF) сключиха меморандум за партньорство. Той е във връзка и с изпълнение на проект “Quality collaboration for innovative approach in sport and physical education – QUEST“.

Ректорът проф. Димитър Димитров благодари за предстоящото сътрудничество и изтъкна, колко е важен спортът за студентите като посочи, че обект на меморандума са пилотното ползване на дигиталната платформа „QUEST ROOM“ и разработване на образователни модули за подобряване на уменията на студентите. Той допълни, че е осигурен безплатен премиум достъп до тази платформа за УНСС след приключване на фазата на изпълнение на проекта.

Г-н Борислав Александров обърна внимание, че са във финалната фаза на разработване на проекта по програмата Еразъм+ в сектор „Спорт с 5 европейски партньора. „Проектът ще бъде много иновативен с това, че след всяка лекция ще има част, в която студентите ще отговарят на различни въпроси и според техния отговор ще бъдат насочвани към следващия модул. По този начин ще имат по-различен главен инструмент за онлайн обучение с доста различни теми.“ Г-н Александров уточни, че са заложени и практически лекции. „Направени са първите тестове със студентите от НСА и предстои да се включат студенти от български и европейски университети. Предстои да разработим и чисто университетски модул, който всеки университет ще може да ползва за вътрешни цели, като ще има възможност да се записват лекции на различна тема, които ще може да се пускат в онлайн пространството като по този начин ще се генерират и средства за университета. Той увери, че обратната връзка за проекта на този етап е положителна. Като по-далечна цел г-н Александров начерта свързването с Европейската асоциация на спортните университети.

Доц. д-р Иван Стоилов, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“ и координатор от страна на УНСС, посочи, че федерацията е с най-много картотекирани състезатели от всички български спортни федерации. „Колегите са разработили иновативна платформа за обучение и смятам, че тя може да бъде много полезна и да се използва и в обучението на нашите студенти. Сега целта е да тестваме системата и да се види как работи и след това УНСС като партньор да се възползва от нейните възможности.

Проф. д-р Матилда Александрова-Бошнакова, зам.-ректор по учебната дейност, доц. Иван Стоилов, г-н Борислав Александров, ректорът проф. Димитър Димитров, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики и г-н Ангел Стойков, председател на Студентския съвет

Галерия снимки от УНСС подписа меморандум за ползване на иновативна дигитална платформа в областта ...