Второ място за възпитаник на УНСС на Състезанието по медиация за студенти

сряда, 16 ноември 2022 20:06

Зорница Панева, студентка в 3 курс, специалност „Право, зае второ място в категорията „Медиатор на Четвъртото национално състезание по медиация за студенти, което се проведе на 5 и 6 ноември.

Екипът на Сдружение „Център за разрешаване на спорове“ изрази благодарност към УНСС за активното участие в състезанието и лично на ректора проф. д-р Димитър Димитров за неговата подкрепата.

„Възпитаниците на университета, който ръководите, се превърнаха във всеобщи любимци на събитието, като се раздаваха сърцато и безрезервно, казва в благодарствено писмо Албена Комитова, председател на Сдружение „Център за разрешаване на спорове. В лицето на Вашия университет намерихме съмишленици за каузата на медиацията. Разчитаме на Вашата подкрепа и в бъдеще.“

Г-жа Комитова изказа благодарност и към д-р Юлия Раданова, преподавател в УНСС: „Радваме се, че работихме с такъв отговорен и отдаден човек. Благодарим за готовността, за съдействието и отзивчивостта.

Състезанието е единствено по рода си в България и неговата цел е да даде пряк досег и живо преживяване на процедура по медиация, с която се разрешава реален житейски спор. Както и да предостави на участниците набор от практически техники и система за разрешаване на конфликти и да стимулира творческото прилагане на медиация от участниците в избрани от тях сфери. Състезанието се подкрепя от Националната асоциация на медиаторите и Съюза на юристите в България и се стреми да възражда традицията студенти от цялата страна да се срещнат с магията на медиацията.


„Центърът за разрешаване на спорове“ от много години се занимава с различни медиации.

Екипът смята „че медиацията е алтернативата на конфликта, защото тя спестява време, усилия, средства и негативни емоции. Медиацията е малка стъпка, която има огромен ефект“.


  

Галерия снимки от Второ място за възпитаник на УНСС на Състезанието по медиация за студенти ...