Студентският съвет при УНСС успя да събере и дари 10 198,34 лв. в подкрепа на Емо

събота, 12 ноември 2022 10:13

По инициатива на Студентския съвет в аула „Максима“ бе прожектиран българският игрален филм „Петя на моята петя“ с благотворителна кауза. Събитието успя да събере интереса на широка аудитория, като благодарение на организаторите всички 475 места в аулата бяха разпродадени. Събраните и дарени за благотворителната кауза средства са на стойност 10 198,34 лв.

Официални гости на събитието бяха част от екипа на „Петя на моята петя“: Николай Урумов - продуцент, Нели Димитрова - артист, Албена Павлова - артист, ректроското ръководство и председателят на Националното представителство на Студентските съвети г-н Даниел Парушев.

Председателят на Студентския съвет г-н Ангел Стойков откри събитието, като благодари на всички присъстващи и добави: „Благодаря ви за желанието да помогнете! Важно е да бъдем съпричастни към болката на отсрещните! Щастлив съм, че студентите на УНСС показаха, че носят сърца, побиращи тревогата и грижата на отсрещните в беда. Нека заедно помогнем на Емо да ходи, тича, скача, спортува и живее нормално!“.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров също приветства присъстващите в аулата: „Подобни инициативи винаги са добре дошли под покрива на нашия университет. Щастлив съм, че студентите ни са тук, за да подкрепят каузата. Поздравления на организаторите!“.

Събраните средства от дарения и продажба на билети бяха дарени на едно изключително детенце - Емил Чапкънов. На ранни години на Емо е поставена диагноза - вътрешна хидроцефалия, която пречи на походката му. В последствие доктори откриват, че Емо има и статична церебрална парализа, изразена от дясно. Той има вече няколко операции, както за удължаване на сухожилието, така и на дясното му краче, но крачето продължава да е изкривено и да пречи на походката му.  Родителите му са установили връзка с турската болница “Biruni universite hastanesi” и смятат, че докторите там ще успеят да помогнат на Емо да има нормално и безгрижно детство, каквото всяко дете заслужава.

Екипът на Студентския съвет благодари на всеки, взел участие в инициативата!

             

Галерия снимки от Студентският съвет при УНСС успя да събере и дари 10 198,34 лв. в подкрепа на Ем ...