Катедра „Информационни технологии и комуникации“ връчи дипломите на абсолвентите си

петък, 11 ноември 2022 12:10

Тържествено бяха връчени дипломите на бакалаврите и магистрите, завършили специалностите „Бизнес информатика и комуникации“, „Бизнес информатика“, „Големи данни и изкуствен интелект“ и „Бизнес информатика със специализация „Информационни технологии за бизнес анализ“ на катедра „Информационни технологии и комуникации“.

„Днес отбелязваме успешното завършване на пътя, който вие изминахте“. С тези думи ръководителят на катедра „Информационни технологии и комуникации“ проф. д-р  Камелия Стефанова приветства абсолвентите. Тя ги поздрави, че са избрали едни от най-желаните специалности, не само в рамките на университета, а и в света. „Надяваме се, че сме ви научили да учите, защото областта на ИТ изисква непрекъснато четене и развитие. Изкуственият интелект чака на нас, особено на младите хора, да се присъединим към развитието му. Тя подчерта, че тяхното поколение трябва да изгради интелигентна икономика и общество. „Ние сме на попрището на дълбоките и бързи промени и ние сме тези, които творим новите технологии.“

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров поздрави абсолвентите за завършване на този важен етап от тяхното професионално и житейско развитие. „Светът става все по-дигитален, а информацията все повече и повече и има нужда от хора като вас, които да я обработват по подходящ начин. Бъдещето е ваше! Пътят е пред вас!

Сибила Костова-Толева, отличник ОКС “магистър“, благодари на преподавателите за знанията и усилията. „Това, което съм научила ще ми бъде полезно за бъдещата реализация и пожелавам на завършващите да приложат наученото на практика.“

Георги Христов, отличник ОКС “магистър“ сподели, че е намерил не само прекрасни преподаватели, които са му дали много знания, но е открил и „прекрасни хора, които с огромно сърце и душа ни хванаха за ръцете и ни преведоха през този път на знанието, който не е никак лесен. Благодаря ви, че с любов и отдаденост  направихте това“.

Благодарности към преподавателите и пожелания за успехи към дипломантите, изказаха и отличниците в ОКС “бакалавър“ Мариола Славова и Никола Ангелова.

„Искам да ви поздравя за завършването на училището за печелене на много пари“, се обърна към дипломантите проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, бивш дългогодишен ръководител катедра и бивш зам.-ректор по електронизация. „Защото завършвайки тази специалност вие не може да не печелите пари. Поздравявам ви, че завършвате училището, което предоставя условия за идеална кариера и свободата да живеете, където искате по света. Никога не забравяйте да бъдете гладни за знания, иновативност и прогрес. Всеки момент, в който достигнете нещо, мислете за следващото.“

Поздравления абсолвентите получиха и от д-р Веселин Георгиев, директор на „План А“. „Сега ви се отварят много възможности. ИТ вече не са вертикала, по която хората се развиват, те вече са хоризонтала, която свързва и от която зависят всички останали сфери. Винаги довършвайте нещата докрай.“ 

Огнян Гуглев, ръководител на Академията за развитие на млади хора „Адастра България“ обърна внимание на два въпроса, които вероятно си задават абсолвентите: как искам да приложа знанията, които придобих и как да постигна това, което искам. Огнян Гуглев посочи, че въпросът как искам“  ще свърже дипломантите с техните лични цели и ценности, а глаголът „прилагам“ е основен елемент за утвърждаване на знанията и използването им на практика. Той допълни: „Следващата стъпка е стратегията – с разработване на план, което е също толкова важно, колкото и дефинирането на целта. За постигането на цели е важно да знаете, че винаги има начин и има кой да ви помогне“. 

На събитието присъстваха преподавателите доц. д-р Ваня Лазарова, доц. д-р Дорина Кабакчиева, доц. д-р Пламен Милев, гл. ас. д-р Иван Белев, родители и близки.

Галерия снимки от Катедра „Информационни технологии и комуникации“ връчи дипломите на абсолвентите ...