Ден 4: Четирима студенти с награди от Storytel за премиерата на книгата „Мамник“ на Васил Попов

четвъртък, 10 ноември 2022 17:12

По време на четвъртия предпоследен ден от Университетската седмица на книгата в Голяма конферентна зала Storytel представи хитовия си аудиосериал и книгата „Мамник“ на Васил Попов.

След игра в Инстаграм страницата на УНСС четирима студенти спечелиха награди от платформата Storytel – три месечни абонамента и една книга „Мамник. Печелившите, изтеглени на случаен принцип, са dinkostoyanov, Irka_krit, mama_suzanita, stanislawaa. В представянето активно се включи и Студентският съвет на УНСС. На премиерата присъстваха председателят на Студентския съвет Ангел Стойков и Илиян Чабуклийски, председател на Комисията по социално-битовите въпроси на учащите се (на снимката горе).

Кристина Узунова, маркетинг мениджър в Storytel, подари книга на студентката Кристина Крит, която спечели книга от Инстаграм играта на страницата на УНСС

„Много благодаря на УНСС, че ни даде възможност да участваме в Седмицата на книгата, защото това е чудесна инициатива - допълнителна възможност за студентите да се докоснат до качествена литература и да открият нови светове“, каза при откриването Кристина Узунова, маркетинг мениджър в Storytel. Тя допълни, че освен платформа за книги, Storytel е и издател. А Васил Попов, автор на „Мамник“, е сред най-слушаните оригинални аудиосериали и сред най-харесваните заглавия.

По време на представянето на книгата стана ясно, че в нея смело се смесва митология, история и трилър елементи. И всичко това гарнирано с местен диалект. Издателите признават, че „Мамник“, която е озвучена в аудиоварианта си от актьора Владо Пенев, много бързо става една от най-слушаните книги в платформата. Васил Попов е еколог по образование и копирайтър. Благодарение на екологията той става част от екипа на National Geographic и се включва в снимките на поредицата Explore Bulgaria за период от няколко години. Страстно се интересува от български фолклор, легенди и митове. От там черпи и вдъхновения за своите истории и герои. Печелил е няколко литературни конкурса.

„Нямам точен отговор на това кога започнах да се интересувам от писане. Има много части от българския фолклор, за които ние изобщо не подозираме. И винаги съм си мислел, че ако искаме да събудим интереса на хората към тях, това е начинът – да ги вградим в някаква история, която може да развълнува хората“, каза по време на премиерата на книгата си авторът Васил Попов.

До края на месеца в централното фоайе на УНСС можете да видите банера на Storytel, който има QR код. Той дава допълнителен 30-дневен безплатен тестов период за приложението. При сканирането му с телефон, студентите ще бъдат отвеждани на специална лендинг страница, на която ще могат да разгледат препоръки за аудиокниги и да се възползват от студентската отстъпка (50%), както и от удължения безплатен тестов период. Тази оферта ще бъде валидна само за новите потребители или хора с прекратен абонамент.


В последния пети ден на Университетска седмица на книгата очаквайте: 

Представяне на книгата „Царството на славяните” на бенедиктинския монах Мавро Орбини


Галерия снимки от Ден 4: Четирима студенти с награди от Storytel за премиерата на книгата „Мамник“ ...