Катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“ – домакин на Годишната национална конференция на БАПА и на кръгла маса по проблемите на езиковото обучение

вторник, 08 ноември 2022 12:20

За втори път в УНСС се проведе Годишната национална конференция на Българската асоциация на преподавателите по английски (БАПА).  нашият университет бе избран за партньор на БАПА като уважавана академична институция с изявени специалисти в преподаването на чужди езици за специални цели.

Конференцията бе на тема „Предизвикателства в обучението по английски език“ и участниците се запознаха с  доклади на свои колеги от всички области на образованието – предучилищно, училищно и висше, както в държавния, така и в частния сектор.

УНСС бе домакин и съорганизатор в лицето на катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“ (ЧЕПЛ). Програмата на конференцията включваше и кръгла маса „Обучението по чужди езици: тенденции и предизвикателства“ с модератори доц. Антония Пенчева, ръководител на катедра „ЧЕПЛ“, и Георги Гешев, председател на УС на БАПА.

Бяха обсъдени тенденциите в разработването на учебни материали и подготовката на преподавателите, предимствата и недостатъците на дигитализацията, както и предизвикателствата, свързани с особеностите на новите поколения обучаеми и институционалните взаимоотношения.

Участниците по време на дискусиите от кръглата маса

Галерия снимки от Катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“ – домакин на Годишната национална к ...