Абсолвентите от катедра „Финансов контрол“ получиха дипломите си

петък, 04 ноември 2022 10:50

Тържествена церемония събра в аула „Максима“ абсолвенти, преподаватели и гости за официалното връчване на дипломите на бакалаврите и магистрите от специалностите „Финансов контрол", „Одитинг", „Финансов контрол и финансово право", „Счетоводство, финансов контрол и финанси с преподаване на английски език" на катедра „Финансов контрол“.

Тържеството започна под звуците на националния, европейския и студентския химн.

Гл. ас. д-р Тома Дончев, научен секретар на катедра „Финансов контрол“, доц. д-р Даниела Въткова-Милушева, ръководител на катедра „Финансов контрол“, доц. д-р Димитър Динев, доц. д-р Таня Дренска, доц. д-р Олег Димов, преподаватели от катедрата (от ляво надясно)

Модераторът на събитието гл. ас. д-р Тома Дончев предостави думата на доц. д-р Даниела Въткова-Милушева да открие церемонията. Тя приветства абсолвентите и поздрави родителите и гостите на събитието: „Скъпи абсолвенти позволете ми от името на катедра „Финансов контрол“ да ви поднеса най-искрени поздравления по случай вашето завършването. Вие постигнахте целите си и сега заслужено може да се радвате на това. Пожелавам ви да вярвате в себе си и да постигате мечтите си, но всъщност може би по-важно е да не се отказвате от мечтите си, дори и тогава, когато има пандемия, когато има галопираща инфлация, когато има война, когато има страх за бъдещето. Не мога да ви пожелая безпроблемно бъдеще, защото не би било реалистично, всъщност в природата на човек е да възприема всеки настоящ проблем като най-тежък, непосилен за решаване и причиняващ незаслужена болка и страдание, но както казват оптимистите винаги може и по-лошо, така че пожелавам ви винаги да успявате да преодолявате предизвикателствата си. Пожелавам ви също в живота и в личния, и в професионалния, да срещате съмишленици, хора, които говорят вашия език, които имат вашето мислене, хора, които разбират света по вашия начин, надявам се това да включва добри, почтени и отговорни хора. Пожелавам ви в трудни моменти да има от кого да потърсите помощ, но също така да изживеете щастието вие да дадете такава, когато е необходима на някой друг“, каза доц. Въткова-Милушева.

Доц. Въткова-Милушева даде ценни съвети на младите хора за живота  и подчерта: „но всъщност последният ми съвет към вас е: не слушайте чужди съвети, правете това, което вие смятате за правилно, но се учете да бъдете отговорни за мислите, решенията и делата си и да имате готовност да понесете последствията от тях. На добър час! Бъдете добри професионалисти, не спирайте да се учите, бъдете смели и честни и знайте, че контролната система на България има нужда от вас!“.

„Бъдете все така честни и ако може не правете служебни компромиси. Желая ви успех и всичко най-добро в живота“, пожела на абсолвентите доц. д-р Димитър Динев. Той заяви, че е посветил своя книга на студентите си от специалностите „Финансов контрол" и „Одитинг" и обърна внимание, че по-голямата част от неговите абсолвенти са защитили дипломите си с отличие и че работите им са били много добри и оригинални, но изтъкна, че дипломната работа на Цветелина Иванчева е уникална за България, свързана е с темата за корупцията в спорта и по този повод ще й подари своята книга.

От името на абсолвентите Емилио Джонев поздрави колегите си за успешното дипломиране, благодари на преподавателите и родителите като заяви: „Гордея се, че завърших УНСС“.

Церемонията продължи с връчване на дипломите.

Галерия снимки от Абсолвентите от катедра „Финансов контрол“ получиха дипломите си ...