Среща на студенти от Юридическия факултет на УНСС с морски посланик на добра воля на Международната морска организация

сряда, 02 ноември 2022 17:14

На 26 и 27 октомври 2022 г. в УНСС беше проведена среща на студентите от IV курс на Юридическия факултет от избираема дисциплина „Международно морско право“ с преподаватели доц. д-р Диана Маринова и кдп Александър Александров – Морски посланик на добра воля към Международната морска организация, която е част от структурата на ООН.

Темата „Моретата – тържество на българския морски дух и култура“ беше свързана с честването на Световния морски ден на 29 октомври. Всяка година има определена тема, която подпомага и насочва дейността на моряците по света. Тазгодишната тема е „Нови технологии за „по-зелено“ корабоплаване“, която е съобразена с основния девиз на ММО – „По-безопасно корабоплаване и по-чисти океани“.

Кап. Александров отбеляза, че нашата съвременна морска история започва няколко години след Освобождението, когато са основани Военно-морските сили, морско училище и параходно дружество. След близо 100 години развитие, според доклад на ООН, България е класирана между първите 50 морски държави. Той разказа за някои добри постижения на наши моряци по света, които рискувайки собствения си живот, са спасили други човешки животи.

Темата предизвика голям интерес сред студентите, те зададоха въпроси и споделиха своите разбирания за събитията.

Галерия снимки от Среща на студенти от Юридическия факултет на УНСС с морски посланик на добра вол ...