Създаване на Kaufland Академия обсъдиха ректорът проф. д-р Димитър Димитров и главният изпълнителен директор на „Kaufland България“ Иван Чернев

понеделник, 31 октомври 2022 10:23

Създаване на Kaufland Академия, в която талантливите студенти на УНСС да се обучават и да придобиват допълнителни знания и практически опит от представители на търговската верига, беше дискутирано на среща между ректора проф. д-р Димитър Димитров и главния изпълнителен директор на „Kaufland България“ Иван Чернев.

Проф. Димитров отбеляза, че партньорството с Kaufland е ползотворно и университетът ще се включи в идеята за създаването и развитието на такава Академия, която ще подготвя инициативи за обучение на студентите и повишаване на квалификацията на служителите на търговската верига.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров

Проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, подчерта, че компанията може да се включи и в подкрепа на ученическите състезания, които университетът организира, за да може да се оптимизира връзката средно образование - висше образование - бизнес.

Проф. д-р Цветана Стоянова

„Искаме да се борим с демографията и с общи усилия да създадем стратегия, с която да задържим хората на работа от всички нива, от касиер до студент в УНСС“, подчерта г-н Чернев.

Г-н Иван Чернев

Главният изпълнителен директор на „Kaufland България“ добави още, че искат да бъде направено професионално, научно изследване, което да дава най-точна представа за ситуацията в страната и съответно може да бъде под формата на дипломна работа или курсова задача. „Няколко студенти заедно с техните научни ръководители да създадат своите дипломни работи, като търсят информация и анализират актуалната ситуация в страната. След като приключи проучването, ще проведем заедно със студентите и преподавателя им уъркшоп, от който ще имаме няколко готови, работещи инструмента, които да прилагаме успешно и заедно ще бъдем иноватори, тъй като в България няма правено такова нещо“, коментира още Чернев.  

„Интересно и много полезно ще бъде за всички. Ние имаме достатъчно преподаватели, които ще се включат активно в изследването заедно със студентите си“, каза ректорът.

Бяха обсъдени възможностите Kaufland България да предостави стипендии на талантливи студенти.

След разговора г-н Чернев разгледа една от аулите, която благодарение на дарение, направено от търговската верига, е изцяло ремонтирана и оборудвана. Реновираната зала разполага с модерно оборудване, което да улеснява студентите по време на техните лекции.  

По време на огледа на реновираната аула

Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Гергана Кирилова, директор на Кабинета на ректора (от ляво надясно)

Галерия снимки от Създаване на Kaufland Академия обсъдиха ректорът проф. д-р Димитър Димитров и гл ...