Абсолвентите от специалност „Предприемачество“ получиха дипломите си

петък, 28 октомври 2022 10:39

Церемония по официалното връчване на дипломите на абсолвентите от специалност „Предприемачество“ се проведе в зала „Тържествена“.

На събитието присъстваха преподаватели от катедра „Предприемачество“, гл. ас. д-р Мария Василска, гл. ас. д-р Даниела Цветкова, доц. д-р Николай Ванков, много родители и роднини. 

От името на ръководителя на катедра „Предприемачество“ доц. д-р Костадин Коларов и на преподавателите, дипломантите и гостите бяха поздравени от гл. ас. д-р Силвия Георгиева, също преподавател в катедрата и зам.-директор на Института по предприемачество. Тя представи катедрата и подчерта: „Голяма наша гордост е, че обучението по предприемачество в България стартира именно в УНСС. Това се случва през 1991-1992 г. благодарение на един много голям учен, лидер и изследовател в областта на предприемачеството - проф. д.ик.н. Кирил Тодоров. Още тогава е прозрял, че предприемачеството ще бъде много важно и перспективно и то във време, когато не е имало голямо разбиране за това какво представлява. Благодарение на натрупаните знания и опит през 2005-2006 г. се поставя началото на катедра „Предприемачество“.  Гл. ас. д-р Георгиева подчерта, че в другите университети в България все още няма няма катедра „Предприемачество“ в такъв вид, в какъвто е в УНСС. „Нещо повече, изпреварваме страни не само в Източна Европа, но и в Централна Европа в развитието на обучението в тази област. Затова още повече ни радват успехите на нашите възпитаници, които са измерители за нашата работа. Удовлетворени сме от факта, че много от нашите студенти стартират бизнеси, борят се честно, почтено и смело и отбелязват много добри постижения. Убедени сме, че вие ще продължите тази традиция.“  Тя допълни, че в катедрата няма много отличници, но има много успешни и добре реализирани млади хора. „След днешния момент нашите взаимоотношения се трансформират, но ако имате нужда от подкрепа, винаги ще я получите в наше лице“, завърши гл. ас. д-р Георгиева. 

Дипломите връчиха д-р Мариана Цветкова, хоноруван преподавател по „Арт и креативно предприемачество“ към катедрата и изтъкната оперна певица, пяла на световните сцени и Орлин Димитров, изп. директор на Българската асоциация на електрониката и електротехниката. 

Д-р Мариана Цветкова пожела много късмет, здраве и ентусиазъм на дипломантите. „Бъдете смели, никога не се отказвайте!“ 

Орлин Димитров обърна внимание, че днес приключва етапът на натрупване на знания и умения за абсолвентите и на всеки един му предстои да създаде пътя на своята професионална реализация и кариера. Той допълни, че в бъдеще ще се сблъскат с етапи на разочарования, но и с много радостни моменти и такива на удовлетворение. „Вярвайте в себе си, следвайте сърцето си и амбицията си. Живейте пълноценно!“  

По традиция при връчване на дипломите в катедра „Предприемачество“ абсолвентите получават и един символичен подарък – химикалка, чието послание е с нея да подписват договорите в тяхната бизнес практика.

Отличникът на випуска Калин Йотов

Галерия снимки от Абсолвентите от специалност „Предприемачество“ получиха дипломите си   ...