МИФ 2022. Ден 3. Меморандум с Фондовата борса и лекция на нейния директор доц. д-р Маню Моравенов

сряда, 26 октомври 2022 16:47

Доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българската фондова борса, изнесе в УНСС публична лекция на тема „Перспективи и предизвикателства пред Българската фондова борса“. Така продължи третият ден от Младежкия икономически форум (МИФ) 2022, организиран от Студентския съвет на университета.

Преди събитието доц. Моравенов и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров подписаха споразумение за сътрудничество.

Проф. Димитър Димитров (вдяснои доц. Маню Моравенов

„Динамично развиващата се глобална финансова среда стимулира още по-голяма синергия между бизнеса и академията. Това в краткосрочен план е изцяло в полза на бъдещите експерти, които ще се влеят на капиталовия пазар, а в по-далечен хоризонт – на икономическия просперитет на страната ни“, каза доц. д-р Моравенов.

Проф. д-р Димитър Димитров допълни, че меморандумът институционализира сътрудничеството с Българската фондова борса, тъй като УНСС отдавна използва експертния потенциал на Фондовата борса в учебния си процес. „Надявам се да ни съдействате да срещаме нашите студенти с хора от практиката, защото това ще заздрави връзката бизнес-образование и ще обогати знанията на нашите студенти“, изтъкна ректорът на УНСС .

„Ние имаме една акселераторска програма, която работи с различни стартъпи и може част от вашите студенти, които имат интерес, да присъстват на срещите, които провеждаме. Според мен това ще ги мотивира, тъй като на тях те ще могат да видят как млади стартъпи си представят бизнеса, как комуникират с инвеститори. Надяваме се и да бъде организиран и стартъп от студенти“, каза още доц. Моравенов.

Ангел Стойков, проф. Димитър Димитров, доц. Маню Моравенов, д-р Даниел Парушев (от дясно наляво)

На подписването на меморандума присъстваха проф. д-р Матилда  Александрова-Бошнакова, в.и.д. зам.-ректор по учебната дейност, проф. д-р Цветана  Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики и проф. д-р Силвия Трифонова, зам.-декан по качеството и международното сътрудничество на Финансово-счетоводния факултет, Ангел Стойков, председател на Студентския съвет, д-р Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети.

След подписването на споразумението за сътрудничество доц. Моравенов изнесе публична лекция пред студентите.

Форумът откри Ангел Стойков. „В тези динамични и трудни времена на инфлация, с много разговори, свързани с Еврозоната, сме изправени пред предизвикателства. Затова съм сигурен, че доц. Моравенов е най-подходящият лектор за тази тема“, каза Ангел Стойков.

Председателят на Националното представителство на студентските съвети д-р Даниел Парушев поздрави участниците във форума.

„Аз съм възпитаник на УНСС, завършил съм „Икономическа информатика“. Преди 27 г. нямах никаква идея, че ще се занимавам с финанси и капиталови пазари. Мислех си, че ще стана ай ти мениджър в някоя фирма и ще се занимавам с база данни“, каза доц. Моравенов на студентите. По време на лекцията той им разясни какво представлява една съвременна фондова борса, как функционира и какви инициативи има.

Доц. Моравенов написа следното в Почетната книга на Студентския съвет: „Бъдете смели и следвайте мечтите си! Пътят към успеха е в смелостта да предизвикваме границите си! Никога не губете детското в себе си!“

Галерия снимки от МИФ 2022. Ден 3. Меморандум с Фондовата борса и лекция на нейния директор доц. д ...