УНСС участва в Панорама на университетите

вторник, 25 октомври 2022 16:40

УНСС се включи в четвъртото издание на Панорама на университетите, организирана от община Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Бъдещи кандидат-студенти от Благоевград имаха възможност да се запознаят с дейността и възможностите за обучение, предлагани от различни висши учебни заведения в страната.

В сградата на Младежкия дом в областния център на Пиринско бяха позиционирани своеобразни щандове, на които бяха подредени информационни материали с актуална информация за изискванията и процедурите за прием, специалностите, програмите и перспективите за реализация.

На въпросите на средношколците отговаряха Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) и Мария Божкова от отдел „Кандидат-студенти“ на УНСС.

Атанас Димитров и Мария Божкова на щанда на УНСС

Експертите представиха 6-те професионални направления и разясниха на бъдещите студенти как да изберат своята специалност от 43-те, които предлага УНСС. Те обърнаха внимание на учениците, че относно сроковете за подаване на документи за редовните изпити и класирането, периода за явяване на тези изпити, включително и за това как се кандидатства с матура и приемни изпити, трябва да следят информацията, която се публикува на интернет и фейсбук страниците на УНСС.

С бъдещи кандидат-студенти

Беше дадена информация за условията в 12-те студентски общежития на университета, за подкрепата, която могат да получат от Студентския съвет към УНСС и как докато учат могат да изграждат успешна кариера. На учениците от 10 и 11 клас бе разяснено за кандидатстудентските състезания и конкурси, които УНСС ежегодно организира.

Зрелостниците се интересуваха и от таксите за кандидатстване и възможностите за стипендии.

Панорамата на университетите бе уважена и от кмета на Благоевград Илко Стоянов, който поздрави участниците в инициативата.

Целта на проявата е да се предостави възможност на кандидат-студентите да направят своя информиран избор за това къде да получат висшето си образование.

Галерия снимки от УНСС участва в Панорама на университетите ...