Публична лекция на президента Георги Първанов

четвъртък, 20 октомври 2022 10:47

Президентът Георги Първанов (президент 2002-2012 г.) ще изнесе публична  лекция в УНСС на 3 ноември 2022 г. от 15.00 часа в зала „Тържествена“.

Това ще бъде първата лекция от цикъла „Срещи с историята“ - новата инициатива на катедра „Политическа икономия“ на УНСС. Целта е студентите от специалност „Политическа икономия“ и всички заинтересовани студенти и преподаватели да се срещнат с водещи личности от най-новата история на България.

„Публичните лекции са възможност за студентите от специалност „Политическа икономия“ да осмислят овладените в учебния процес  теоретични знания. Чрез тази инициатива те ще могат да видят реално това, което им преподаваме“, каза проф. д.н. Пенчо Пенчев, ръководител катедра „Политическа икономия".

Проф. Пенчев допълни, че форматът е възможност за запознаване с идеите, приносите и оценките на политици и изявени специалисти в различни области на обществения живот. Предвижда се в края на всяка публична лекция възможност за дискусия с госта по проблемите на настоящето и възможните пътища за решаването им.

Галерия снимки от Публична лекция на президента Георги Първанов ...