Ректорът на УНСС се срещна с посланика на Косово

понеделник, 17 октомври 2022 11:30

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров се срещна с временно управляващия посланик на Република Косово в България Делфин Плана.

Проф. Димитър Димитров (вдясно) и посланик Делфин Плана

Проф. Димитров изтъкна водещите позиции на нашия университет в българското и европейското образователно пространство.  По време на срещата ректорът разказа за историята и постиженията на УНСС, както и за дигитализацията на учебния процес.

Посланик Делфин Плана и ректорът се ангажираха да съдействат за активизиране на сътрудничество между УНСС и косовския университет. „Академичното ръководство усилено работи за създаване на партньорства с чужди университети. Тези инициативи имат положителен резулат, тъй като повишават на качеството, международната конкурентоспособност и привлекателността на европейското висше образование“, каза по време на срещата проф. Димитров. Той представи възможностите за взаимен обмен на студенти, докторанти и преподаватели между двата университета.

Срещата завърши с пожелания за задълбочаване на академичния обмен между България и Косово и разширяване на сътрудничеството в различни области.

Галерия снимки от Ректорът на УНСС се срещна с посланика на Косово ...