Ден на клубовете в УНСС

четвъртък, 13 октомври 2022 19:12

Студентският съвет съвместно с активните студентски клубове организираха „Ден на клубовете в УНСС“. В централното фоайе на университета всеки клуб имаше възможност да представи своята дейност и студентите да се запознаят с неговата кауза и при желание да се присъединят.

Ангел Стойков, председател на Студентски съвет при УНСС, проф.  д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС, Грета Попова от Студентски съвет

Събитието откри председателят на Студентския свет Ангел Стойков. Той подчерта важността на инициативите и работата на клубовете и отбеляза, че за първи път под такава форма клубовете се събират в университета. „За мен е добра стъпка в правилната посока, това ще спомогне клубовете да бъдат по-разпознаваеми на територията на университета и ще им предостави възможност да набират нови членове“.

„Искрено се радвам, че мога да бъда тук и да се запозная с представители на студентските клубове в университета. За мен най-важно е, че всички тези студентски организации и клубове са сформирани на доброволен принцип и вие самостоятелно, водени от добри помисли, сте се включили в тях. Приветствам тази ваша инициатива и желанието ви като доброволци да помагате на своите колеги. Знаете, че нашият университет има към момента 16 хиляди студенти и е добре ваши представители да ги напътстват, съветват и ориентират. Голяма част от студентите в първи курс все още нямат почти никаква представа за дейностите в университета“, изтъкна важността на събитието проф. д-р Цветана Стоянова.

„Използвам случая да благодаря за инициативата на Студентски съвет и на всички вас, които сте се включили в нея, за подпомагане на бедстващите наши съграждани от село Богдан. Приветствам ви от името на ръководството, че със своята активност поне малко сте допринесли за подобряване на положението на хората там“, допълни проф. Стоянова и пожела на добър час на всички, които ще се присъединят като нови членове и на представителите на клубовете, които са допринесли те да са на това равнище, към което са в момента.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров посети Деня на клубовете в УНСС. Той разговаря с присъстващите доброволци и подчерта, че ръководството на университета подкрепя клубовете и ще ги подпомага в благородните им каузи.

В събитието се включиха студентските клубове ESN, AIESEC, САИМО, Его политико, имаше и представител на програма „Еразъм+“.

Галерия снимки от Ден на клубовете в УНСС ...