Специалността и катедрата "Икономика на недвижимата собственост" отбелязаха своята петгодишнина

петък, 18 май 2012 16:16

Специалността и катедрата „Икономика на недвижимата собственост“ отбелязаха пет години от своето създаване с юбилейна международна научна конференция на тема „Управление на недвижимата собственост в контекста на икономиката на знаниетос участници от Русия, Австрия и Китай. Това е специалността, която се изучава  само в два български университета, единият от които е УНСС, каза проф. д-р Йорданка Йовкова, ръководител на катедрата и декан на Бизнес факултета. Тя представи постигнатото и очерта бъдещите планове за развитието на специалността.

Заместник-ректорът проф. д-р Валентин Гоев и проф. д-р Йорданка Йовкова, декан
на Бизнес факултета и ръководител на катедрата "Икономика на недвижимата
собственост", при откриването на юбилейната конференция.

Обучението по недвижима собственост е необходимо, защото тя е в основата на икономиката и не бива да се пренебрегва. Създаването й в университета стана възможно с подкрепата на ректорското ръководство и е отговор на променения пазар на труда. В нея сега се обучават 130 студенти, които проявяват желание да станат висококвалифицирани специалисти в тази област на икономиката. Преподавателите се стремят към усъвършенстване на учебните програми и въвеждането на дистанционно обучение.

Проф. д-р Йорданка Владимирова,
ръководител на катедрата "Икономика на търговията" (вдясно)

„Създаването на специалността и катедрата „Икономика на недвижимата собственост“ беше резултат на задълбочени творчески търсения и проучване на чуждестранния опит. На академична всеотдайност и съзидателна амбиция. На искрено желание да се направят специалност и катедра, които са търсени на образователния пазар и се вписват в мисията на нашия университет. И продължение на славните традиции на катедрата „Икономика на кооперациите“, се посочва в поздравителен адрес на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев.

В него се изтъква: „Новата специалност и катедрата, които са сред най-младите в нашия университет, през изминалите пет години успяха да се утвърдят, станаха разпознаваеми и предпочитани от студентите, спечелиха си доверието на академичната общност. И най-важното – нейните създатели показаха, че в УНСС пазим свято академичните си традиции, но сме подготвени да приемем предизвикателствата на новото време и да вървим напред“.

Проф. д.ик.н. Христо Първанов (вдясно),
декан на факултета "Икономика на инфраструктура", поздравява колегите си.

Министърът на  регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова изпрати поздравителен адрес, в който се отбеляза, че  икономическата задача за възстановяването на пазара на имоти у нас ще стане благодарение и на развитието на тази специалност.

Поздравления бяха поднесени от университети в страната и чужбина, катедри и факултети на УНСС, от бизнес организации и др.

Участници и гости


Галерия снимки от Специалността и катедрата "Икономика на недвижимата собственост" отбелязаха своя ...