Възможности за обучение на марокански студенти обсъди посланикът Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи и делегация от Кралство Мароко с ректора

вторник, 11 октомври 2022 15:15

По покана на ректора проф. д-р Димитър Димитров на посещение в УНСС бяха Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко в България, заедно с д-р Мохамед Тахири, директор на дирекция „Висше образование и педагогическо развитие“ към Министерство на образованието, науката и иновациите на Кралство Мароко и проф. д-р Мустафа Абоумааруф, декан в Унивеситета Хасан II – Казабланка.

Гостите разгледаха материалната база на УНСС, съпроводени от доц. д-р Янко Христозов, гл. секретар по международно сътрудничество на УНСС и проф. д-р Поля Кацамунска, член на Международната комисия за акредитация по публична администрация и изказаха своите впечатления от мащабите и високото ниво на дигитализация на УНСС. Гостите от Мароко присъстваха на лекция, която се провеждаше в Новия корпус „К“ на УНСС.

По време на официалната среща в зала „Академична“ бяха обсъдени възможностите за сътрудничество и партньорство между УНСС и марокански университети в областта на образованието, обучението, науката и привличането на чуждестранни студенти от Мароко.

Проф. д-р Димитър Димитров и доц. д-р Янко Христозов (на снимката долу) разказаха подробно за възможностите за обучение на чуждестранни студенти в бакалавърските, магистърските и докторските програми на УНСС и изказаха своята увереност към официалните гости, че комуникацията между институциите на двете държави трябва да продължи с цел намиране на потенциални партньори в Кралство Мароко.

Галерия снимки от Възможности за обучение на марокански студенти обсъди посланикът Н. Пр. г-жа Зак ...