Абсолвентите от катедра „МИО и бизнес“ получиха дипломите си

четвъртък, 06 октомври 2022 19:37

На тържествена церемония под звуците на националния, европейския и студентския химн бакалаврите от специалностите „Международни икономически отношения" и „Международни икономически отношения с преподаване на английски език" и студентите, завършили магистърски програми към катедра „МИО и бизнес", получиха дипломите си.

Церемонията беше част от честването на 70-годишнината на катедра „МИО и бизнес“.

Тържеството откри ръководителят на катедра „МИО и бизнес“ доц. д-р Васил Петков. „С гордост искам да ви приветствам днес, когато празнуваме и 70 години катедра „МИО и бизнес“. „Тези 4 години са били доста интересни, понякога тъжни, но студентските години са тази част от живота, която се помни и е това, което остава и се разказва на децата и внуците.“ Той припомни, че това е периодът, през който се създават най-ярките и запомнящи се познанства. „Не забравяйте своя университет и България, на чиято земя са загинали хиляди войни и войници. Независимо къде ще живеете, не забравяйте от къде сте тръгнали“, призова абсолвентите доц. Петков.

В приветствието си ректорът проф. д-р Димитър Димитров обърна внимание, че това е тържествен ден за катедра „МИО и бизнес“ и подчерта, че катедрата през годините се е превърнала в бранд, който всички помнят и е дала път в живота на много поколения. „Щом сте издържали на изпитанията по време на обучението, сте готови за живота. Проявявайте повече увереност, чрез това което сте научили през годините“, пожела на абсолвентите проф. Димитров.

Д-р Валери Белчев, бивш министър на финансите и доктор в УНСС посочи, че катедра „МИО и бизнес“ е бранд, но и традиция, и гордост, която ще носят в сърцето. Д-р Белчев припомни, че през 1966 г. ЮНЕСКО определя 5-ти октомври за Международен ден на учителя и подчерта, че няма по-добър случай от тази церемония да им се благодари.

„Голяма чест е да бъда сред вас в този важен ден, в който завършва един много хубав етап от вашия живот“, с тези думи към абсолвентите се обърна доц. д-р Силвия Кирова, зам.-ръководител на катедра „МИО и бизнес“. „От утре няма да се притеснявате за срокове за предаване на курсови проекти, изпити, но много скоро отговорностите, които ви предстоят, и пред които ще бъдете изправени, ще ви накарат да разберете, че това е било времето, през което сте били най-безгрижни и най-щастливи.“ Тя се надява, че всеки е взел по нещо от своите преподаватели „и сме ви помогнали да бъдете готови за бъдещите предизвикателства“. Доц. Кирова пожела всеки да намери своето поприще, което ще му позволи да разгърне своя истински талант.“

Ани Ненкова, отличник на випуска, сподели за преживяванията през последните 4 години. „Това време ни даде много и всички положени усилия са си стрували, добихме ценни знания и умения, с които навлизаме в професионалния свят.“ Тя изрази своята благодарност към преподавателите за тяхното желание, професионализъм и търпение през годините. 

Ректорът връчи дипломите на отличниците на випуска със специалност „МИО“: Петя Сегова, Валентина Димитрова, Радослав Цанев, Елеонора Марковска, Грета Танева, Теодора Пенева, Памела Герговска. Своите отлични дипломи получиха и магистрите от специалност „Дигитален маркетинг“: Йоанна Димитрова, Цветелина Лакова, Стилиян Иванов, Юлиана Здравкова, Василена Спасова, Цветелина Крумова, Мартин Христов, Вероника Христова, Снежана Димитрова, Веселина Петрова.


ФОТОГАЛЕРИЯ

Галерия снимки от Абсолвентите от катедра „МИО и бизнес“ получиха дипломите си  ...