Ректорът на УНСС приветства студентите на УниБИТ за новата академична 2022/ 2023 г.

понеделник, 03 октомври 2022 14:35

„За тези повече от 70 години Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) се утвърди като модерен и значим образователен и научноизследователски център в европейското академично пространство, за обучението и успешната реализация на мотивирани, отлично подготвени и високоотговорни млади хора“. С тези думи ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров приветства студентите на УниБИТ при откриването на новата академична 2022/ 2023 г.

Проф. Димитров подчерта, че за него е традиция да посещава това тържество, защото тук се чувства не само като колега и главен секретар на Съвета на ректорите, но преди всичко като приятел.

Специален гост на откриването беше вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова, която отбеляза, че „не е важно да си завършил Харвард, за да си успял и реализиран човек. Да учим в България е престижно, перифразира поздрава проф. Стоян Денчев, председател на Общото събрание на висшето училище и водещ на празника. Проф. Ирена Петева, ректор на УниБИТ, допълни, че  бъдещето може да бъде по-добро, ако всички споделяме общи ценности и сме заедно, когато преминаваме през кризисни моменти.

Сред гостите на тържеството бяха г-н Георги Тодоров – министър на електронното управление, д-р Илин Димитров – министър на туризма, г-н Иван Гешев – главен прокурор на Републиката, г-н Борислав Сарафов – директор на Националната следствена служба, главен комисар Калин Стоянов – Директор на ГДБОП, г-н Бисер Борисов – председател на Държавната агенция „Технически операции“, доц. д-р Красимира Александрова – директор на Националната библиотека „Свети Свети Кирил и Методий“, д-р Николай Дойнов – председател на Съюза на народните читалища и др.

Галерия снимки от Ректорът на УНСС приветства студентите на УниБИТ за новата академична 2022/ 2023 ...