Представление на Камен Донев постави началото на културните инициативи на Алумни центъра на УНСС

вторник, 27 септември 2022 15:03

С емблематичния авторски спектакъл на Камен Донев „Лекция № 2 за всеобщата просвета“ официално беше открит университетския Алумни център. Представлението е инициирано от ръководството на университета с активната подкрепа на алумни борда и алумни общностите по факултети.

 „За мен е удоволствие да Ви посрещна в аула „Максима“ на УНСС“, обърна се към присъстващите ректорът проф. д-р Димитър Димитров и подчерта „възстановяваме традициите на УНСС в тази хубава зала да има и културни мероприятия. Имаме амбицията като образователна институция да подкрепяме и подпомагаме развитието на културата и духовността. Искам да изкажа специални благодарности на директора на център „Алумни УНСС“ доц. д-р Радко Радев и неговия екип за отличната организация на събитието. Да си пожелаем повече такива инициативи, които като част от културния календар на университета да създават възможности за разширяване на достъпа на младите хора до култура и изкуства“.

Зрителите на спектакъла имаха възможност да се насладят на отличната актьорска игра на Камен Донев и да споделят възгледите му „за всеобщата просвета“ чрез силата на хумора, иронията, хиперболата и народопсихологията пречупена през образованието.

На сцената в УНСС публиката видя още певиците Ева Перчемлиева -Тъканова, Криста и Александра Борисова-Sunny, музикантите Петър Миланов и Людмил Стоков, Ива Григорова - пасо добле, линди хоп и английски валс, Бойко Джелебов- брейк, Ивайло Иванов - бойни изкуства и др.

След края на постановката публиката стана на крака и дълго аплодира актьорите, а Камен Донев сподели, че с удоволствие би изнасял спектакъл всяка вечер в аула „Максима“.

Това е първото голямо събитие на Алумни центъра от поредицата бъдещи инициативи в областта на културата и изкуството, на които УНСС ще бъде домакин.

С подобни събития ръководството на УНСС, съвместно с Алумни центъра иска да съдейства за привличане и разширяване на достъпа на студентите до култура и изкуства, както и провокиране на ангажираността им чрез различни дейности.

Инициативите са подкрепени от Pragmatic Play е водещ доставчик на iGaming съдържание и пример за работодател, насърчаващ екипна култура, която поставя автономност и доверие между служителите.

Галерия снимки от Представление на Камен Донев постави началото на културните инициативи на Алумни ...