Регионалният център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково откри академичната година с интерактивна класна стая и запълнен капацитет

понеделник, 26 септември 2022 14:24

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров откри новата академична година и поздрави студентите от Регионалния център за дистанционно обучение (РЦДО) на УНСС в Хасково.
„В Центъра в Хасково е една от петте виртуални учебни стаи в УНСС, които са създадени по проект за модернизация на висшето образование. Дистанционното обучение се подобрява с най-новото технологично оборудване, включително и с холограмни изображения, с които студентите усвояват по-качествено материала“, каза ректорът на УНСС  (на снимката долу).

Успешна нова академична година на всички студенти! 116 са новоприетите студенти в ОКС „бакалавър“, които ще се обучават  в три специалности, а магистрите са 87 в пет специалности. Предлагаме възможности, които привличат студентите от цялата страна.
35% са от област Кърджали, а вече има студенти и от северна България“, това бяха приветстващите думи на проф. д-р Надя Миронова, директор на
 (РЦДО) – УНСС в Хасково (на снимката долу).

Специалността „Управление на маркетинга на английски език“ ще се провежда в дистанционна форма на обучение. Предстои разработването на платформата, която ще спомогне за нейното реализиране и ще привлече повече студенти от чужбина.

На тържественото откриване на новата академична година в залата присъства и проф. д-р Мирослава Раковска, зам. ректор по учебната дейност.

Студентите бяха поздравени и от кмета на Кърджали Хасан Азис, който е възпитаник на УНСС и доктор в професионално направление „Администрация и управление“. Той сподели, че интересът към дистанционното обучение е голям от представителите на административните структури, от стопанската и академичната сфера. Магистърската програма по местно самоуправление, която е разработена съвместно с Националното сдружение на общините в България, помага да се развиват възможностите за дистанционно обучение.

Кметът на Кърджали Хасан Азис

„Бъдете промяната, която искате да Ви се случи !‘, пожела на студентите първокурсничката в специалност „Мениджмънт и администрация“ Павлина Нонева.

Официални гости на откриването бяха Веселина Павлитова, началник на РУО-Хасково и председателят на ХТПП Янчо Янчев.

По време на тържественото откриване

Галерия снимки от Регионалният център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково откри академичнат ...