Университетът получи дарение, което ще използва в дигитализацията на учебния процес

понеделник, 26 септември 2022 11:00

Фирма „Проактив консулт“ ООД дари ценно оборудване, което ще бъде включено в процеса на дигитализация на УНСС. По този повод управителят на компанията проф. д-р Борислав Борисов, който е и изследовател в Института по икономика и политики към УНСС, се срещна с ректора проф. д-р Димитър Димитров.

Ректорът на УНСС проф. Димитров (дясноподписва споразумението за дарение с управителя на „Проактив консулт“ ООД проф. Борислав Борисов

„Взехме решение да дарим шест сървъра плюс оборудване – юпиес, архивиращо устройство и още няколко компонента на вашия университет. Смятаме, че тази техника ще бъде пълноценно използвана тук за дигитализация на учебно-научния процес. Нашата фирма използва тези сървъри за предоставяне на облачната услуга „крос контрол“. Става дума за облачно базирана система за финансово управление и контрол. В момента сме намерили друго решение и тези сървъри останаха свободни. Решихме, че е най-уместно да ги предоставим на образователна институция за нейната дейност“, сподели проф. д-р Борислав Борисов.

„Работим усилено върху идеята да има стабилна и силна връзка бизнес-образование. Бизнесът трябва да е част от образователния процес и ние правим всичко възможно да си партнираме пълноценно“, каза ректорът на УНСС проф. Димитров.

На срещата за дарението присъстваха проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, и доц. д-р Росен Кирилов, зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност.

Проф. Цветана Стоянова, проф. Димитър Димитров, проф. Борислав Борисов и доц. Росен Кирилов (от дясно наляво)

Галерия снимки от Университетът получи дарение, което ще използва в дигитализацията на учебния про ...