Преподаватели получиха свидетелства за академични длъжности „професор“ и „доцент“ и научна степен „доктор на науките“

вторник, 20 септември 2022 11:23

В рамките на събитията по повод откриването на Академичната 2022/2023 година в УНСС, ректорът проф. д-р Димитър Димитров връчи свидетелствата за заетите академични длъжности „професор“ и „доцент“ и придобита научна степен „доктор на науките“.

Тържествената церемония, която заради пандемията от COVID-19 не се е провеждала в последните две години и половина, се състоя в аула „Максима“ на университета.

Общо 53 академични представители получиха своите свидетелства. От тях деветнадесет са преподавателите, защитили академична длъжност „професор", тридесет – „доцент" и научна степен „доктор на науките" са придобили четирима.

„Особено горд и щастлив съм, да Ви поздравя в този тържествен ден“, приветства присъстващите на церемонията проф. Димитър Димитров и подчерта: „от 1920 г., с основаването на Свободния университет за политически и стопански науки, предшественик на нашия университет, успехите на УНСС имат своето име: „Все напред към усъвършенстване!“. Целта на нашите първостроители, начело с великия мислител и визионер проф. Стефан Бобчев е била да създават висококвалифицирани кадри за държавната администрация и бизнеса, които да гледат предизвикателствата в очите и да търсят отговори на въпросите и решения на проблемите. Вие сте техни достойни следовници, пазите и развивате академичните традиции и непрекъснато надграждате стореното от тях. Свидетелствата, които днес получавате са награда за положените усилия и постигнатите от Вас резултати в образователната и научно-изследователската дейност. Те са важни за Вас, защото са атестат за Вашето академично израстване и същевременно са израз на стремежа на университета ни да създава будители, да гради бъдещето на българската наука, икономика и общество.

Честито на всички Вас, уважаеми колеги! Нека си пожелаем академичният дух да не ни напуска, а стремежът ни да предадем знанието и опита си на младите да не угасва никога. Духът прави силата! На добър час и нови успехи!“, пожела проф. Димитър Димитров.

Всички академични представители можете да видите ТУК

Преподавателите изразиха благодарност към ректора и ректорското ръководство за условията и възможностите, които създават, за да могат те да развият академичния и научния си потенциал.

На церемонията присъстваха заместник-ректорите доц. д-р Михаил Мусов, проф. д-р Цветана Стоянова, доц. д-р Росен Кирилов, представители на Академичния съвет, декани, ръководители на катедри, служители и гости.


ГАЛЕРИЯ

Галерия снимки от Преподаватели получиха свидетелства за академични длъжности „професор“ и „доцент ...