Студенти успешно решиха психологически казус на университета в Маастрихт

вторник, 15 май 2012 10:15

Ще ми обичаш ли все още когато стана на 64 години? Отговор на този въпрос даде по време на ексклузивната си лекция проф. Ари ван дер Лухт от университета в Маастрихт, Холандия, които гостува в България по проект „Световно образование”, организиран от Интеграл - Образователни програми. Лекцията му в университета бе осъществена със съдействието на Междууниверситетския център за развитие на кариерата на УНСС.

Проф. Ван дер Лухт, или просто Ари, както настоява да бъде наричан, разказа пред  студентите какви са нагласите за възрастта и как човешкият мозък реагира на различните „стимули” -  лица на различни възрасти, в комбинация с добри или лоши възприятия. Професорът представи  своето научно изследване, като предизвика студентите да решат един известен психологически казус по метода на Problem Based Learning – учебен метод за учене и решаване на казуси и поставени задачи в групи, който се практикува в университета в Маастрихт.

Студентите стигнаха сами до верния отговор на задачата поставена от него по най-известния експеримент на Дътън и Арън (Dutton and Aron).

По време на лекцията. Проф. Ван дер Лухт

Галерия снимки от Студенти успешно решиха психологически казус на университета в Маастрихт  ...