Делегация от студенти на УНСС взе участие в 20-то издание на Летен университет

вторник, 13 септември 2022 15:30

Многобройна делегация студенти от Университета за национално и световно стопанство, придружена от представители на Студентски съвет при УНСС, взе участие в юбилейното двадесето издание на Националните летни студентски игри. Събитието, организирано от Националното представителство на студентските съвети в Република България, се проведе в гр. Китен, в рамките на седем дни, като обхвана една от най-паметните дати в българската история – 6-ти септемрви.

Студентите от УНСС се включиха активно в надпреварата за отличия в 10 вида спорт: футбол, плажен волейбол, баскетбол, плажен тенис, стрийт фитнес, плуване, водна топка, плажна лекоатлетическа щафета, дърпане на въже и плажна щафета. Те успяха да завоюват трето място на плажната щафета, както и приз за най-многобройна делегация.

Организаторите от НПСС се бяха погрижили програмата на събитието да е богата и интересна за всички присъстващи, като освен да се включат в спортните инициативи колегите ни имаха възможността и да присъстват на културни мероприятия и разнообразни лекции. Заместник-ректорът на УНСС проф. д-р Цветана Стоянова бе един от официалните гости на Летния университет, тя се включи с приветствие на откриването и изнесе лекция на тема „Дигитализация за учебния процес във висшето училище – идентификация и модел на управление“, която предизвика изключителен интерес и оживени дискусии.

Летен университет” представлява проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ през 2002 година, който вече двадесет години успява да сплоти студентската общност в България, обединявайки я да работи заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Галерия снимки от Делегация от студенти на УНСС взе участие в 20-то издание на Летен университет ...