Камен Донев ще сподели възгледите си „за всеобщата просвета“ в аула „Максима“ на 26-и септември

вторник, 13 септември 2022 15:33

Откриването на университетския алумни център ще се състои официално на 26 септември с емблематичния авторски спектакъл на Камен Донев „Лекция № 2 за всеобщата просвета“. Представлението е инициирано от ръководството на център „Алумни УНСС“ с активната подкрепа на алумни борда и алумни общностите по факултети. То се ще състои на 26-ти септември от 19.00 ч. в aула „Максима“.

„Искам хората да се смеят, но повече да се замислят“, казва в свое интервю актьорът, режисьор, драматург и хореограф Камен Донев. „Около нас има много говорен шум, просташки смях – това е пилеене на време, на ресурс. А аз не съм човек, който си изгражда свой собствен свят – не мога да бъда безразличен към това, което се случва около нас. Това направо ме взривява. Очарованието на всичко, което правим, е да си заедно с другите хора. Каква радост може да има, да скачаш сам на един батут…Да се затвориш, да си сам. Липсват ми вече думите „общност, взаимност“, обяснява неповторимият Камен Донев.

На сцената в УНСС публиката ще види още певиците Ева Перчемлиева -Тъканова, Криста и Александра Борисова-Sunny, музикантите Петър Миланов и Людмил Стоков, Ива Григорова - пасо добле, линди хоп и английски валс, Бойко Джелебов- брейк, Ивайло Иванов - бойни изкуства и др.

С подобни събития Алумни центърът иска да съдейства за привличане и разширяване на достъпа на студентите до култура и изкуства, както и провокиране на ангажираността им чрез различни дейности.

„Центърът се стреми да насърчи и развие емоционалната взаимовръзката между Университета и неговите възпитаници като създава интересни поводи за срещи между тях.“, каза неговият директор доц. д-р Радко Радев. 

Представяне на „Алумни УНСС“ пред академичния състав на университета

Това е първото голямо събитие на Алумни центъра от поредицата бъдещи инициативи в областта на културата и изкуството, на които УНСС ще бъде домакин. Инициативите са подкрепени от Pragmatic Play е водещ доставчик на iGaming съдържание и пример за работодател, насърчаващ екипна култура, която поставя автономност и доверие между служителите.

Кадър от представлението в Арена „Армеец“

Силата на хумора, иронията, хиперболата, народопсихологията пречупена през образованието, са само част от нещата, на които публиката ще открие в авторския спектакъл. В него са събрани както бързотечното му слово и неподражаем скороговор от безумия и житейски мъдрости, но там е неговата неподражаема енергия, благодарение на която използва всяка част от сцената, танцувайки английски валс, грузински танц, диско, суинг, а след това запява ария от “Риголето“. Там е целият му арсенал от смешки и уроци, гъвкавост на ума, таланта и физическия потенциал.

Билетите за спектакъла се продават в УНСС, кабинет П002.

Местата могат да бъдат резервирани на телефони:  02 8195 354, 02 8195 562

Галерия снимки от Камен Донев ще сподели възгледите си „за всеобщата просвета“ в аула „Максима“ на ...