Започва приемът по най-новата магистърска програма „Интелигентна цифрова енергетика“

понеделник, 04 юли 2022 12:00

От 6-ти юли е отворен приемът за кандидатстване по най-новата магистърска програма по специалност „Интелигентна цифрова енергетика“ (SMART DIGITAL ENERGY) в катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ към УНСС. 

Тя е разработена, за да отговори на търсенето на подготвен ръководен ешелон в модерните високо-технологични енергийни и инженерингови предприятия. А обучението по нея, което е два семестъра, гарантира на завършилите студенти успешно развитие в енергийния сектор.

„Тази магистратура е важна, защото енергетиката в момента, каквато съществува последните 50 години, е изчерпана. И е нужен съвсем нов подход за архитектура на електроенергийната система. А специалността „Интелигентна цифрова енергетика“ ще даде нови функционалности на обучаващите се и по-високо ниво на ефективност за всички участници в електроенергийната система“, убеден е доц. д-р Владимир Зиновиев от катедра Икономика на транспорта и енергетиката" в УНСС и директор на Центъра по енергиен бизнес и инфраструктура.

Завършилите магистърската програма „Интелигентна цифрова енергетика“, ще придобият управленски знания, които ще им позволят да се реализират успешно в сферата на енергетиката. Студентите ще получат експертиза и икономически знания в сферите на новите цифрови подходи на енергийната стратегия на национално, регионално и световно ниво, както и проблемите и задачите в сектор „Енергетика“; съответствието между стопанската практика в България и изискванията на европейските и световни стандарти в областта на енергетиката; определяне на основните икономически параметри при реализацията на цялостен подход за цифрова енергетика, критериите и показателите за ефективност на този вид стопанска дейност.

Галерия снимки от Започва приемът по най-новата магистърска програма „Интелигентна цифрова енергет ...